Index Vakbarát Hírportál

Egy hónappal a vb-rajt előtt dopping miatt eltiltottak egy labdarúgót

2022. október 22., szombat 11:59

Egy hónappal a katari világbajnokság rajtja előtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pozitív doppingteszt miatt eltiltotta a Costa Rica-i válogatott védőjét, Orlando Galót.

A Herediano 22 esztendős hátvédjénél az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol használatát mutatta ki a vizsgálat, a FIFA szombati bejelentése alapján a futballistát előzetesen eltiltották és az ilyenkor szokásos eljárás megindult. A FIFA nem adott meg időpontot a vizsgálat eredményének bejelentésére. A Costa Rica-i szövetség bejelentése szerint a pozitív mintát múlt hónapban, a Koreai Köztársaságban adta Galo, ahol a nemzeti csapat két felkészülési találkozót játszott és 15 játékost teszteltek.

A vb szabályzatának értelmében minden játékost alávethetnek tesztnek a mérkőzéseken, amelyeken részt vett, és azokon kívül is bárhol és bármikor. 

A KILENCSZERES VÁLOGATOTT GALO AKÁR NÉGYÉVES ELTILTÁST IS KAPHAT.

A Costa Rica-i válogatott utolsóként, az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtező megnyerésével jutott ki a vb-re (azon a találkozón Galo játszott), ahol november 23-án Spanyolország, november 27-én Japán, december 1-jén Németország ellen lép pályára az E csoportban.

MTI

Rovatok