Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a nyomás a Real Madrid sztárján, hogy szerepeljen a világbajnokságon

2022. november 3., csütörtök 13:23

A Német Labdarúgó-szövetség erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy Toni Kroos átgondolja korábbi döntését, és mégis szerepeljen a német válogatottal a katari világbajnokságon.

A Real Madrid ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, világbajnok középpályása korábban kijelentette, hogy nem utazik el Katarba a november 20-án kezdődő labdarúgó-világbajnokság helyszínére, hanem inkább a családjának szenteli az időt, és otthon marad. Korábbi pletykák még arról is szóltak, hogy Kroos a világbajnokság helyszíne miatt sem szándékozik a csapattal tartani. 

Spanyol médiaértesülések immár arról számolnak be, hogy

a németek egyre nagyobb nyomást gyakorolnak Kroosra annak érdekében, hogy megváltoztassa döntését, és mégis a válogatottal tartson az arab országba.

Nem meglepetés, hiszen még mindig kiváló formában futballozik a 32 éves középpályás, és meghatározó játékosa klubcsapatának is. Az Európa-bajnokság után Kroos elmondta, nem kizárólag a családja miatt vonul vissza a válogatottól, hanem amiatt is, hogy több lehetőségük legyen a fiatal generáció tagjainak a német válogatottban szerepelniük. 

Németország nem került könnyű csoportba a világbajnokságon, mivel Costa Rica és Japán mellett Spanyolországgal is meg kell mérkőznie a csoportkörben. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok