Index Vakbarát Hírportál

Hideg zuhany: egyik Mmaee fivér sem kapott meghívót a marokkói válogatottba

2022. november 10., csütörtök 15:20

A Ferencvárost erősító Sammy és Ryan Mmaee közül egyikünk sem kapott meghívót a marokkói válogatottba a katari labdarúgó-világbajnokságra. Így már csak egy Fradi-játékos reménykedhet, hogy szerepelhet a világeseményen.

A korábbiakban arra számíthattunk, hogy a magyar bajnoki címvédő Ferencvárosból három játékos léphet pályára nemzeti együttesében a jövő vasárnap rajtoló katari világbajnokságon, azonban 

a Ferencvárosban szereplő Sammy és Ryan Mmaee sem kapott meghívót a marokkói válogatottba. 

Sammy Mmaee kiváló teljesítményt nyújtott az őszi szezonban, végig játszotta a zöld-fehérek összes Európa-liga mérkőzését, de nem fért be az utazó, 26 fős keretbe. Ryan azonban már közel sem játszott kiegyensúlyozottan ősszel, igaz, sérülés is hátráltatta a szezonkezdetben, de teljesítményével nem tudta beverekedni magát hazája válogatottjába. 

Ennek ellenére azért komoly játékerőt képvisel a marokkói keret, a válogatott tagja többek között a Chelsea játékosa, Hakim Zijes, a PSG védője, Asraf Hakimi, vagy a Sevilla támadója, Jusszef en-Nesziri is. Marokkó a világbajnokságon Horvátországgal, Belgiummal, és Kanadával került egy kvartettbe a csoportkörben.

A Ferencváros keretéből így már csak Aissa Laidouni reménykedhet a világbajnoki szereplésben. 

A marokkói vb-keret:

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok