Index Vakbarát Hírportál

Több száz dollárba kerül egy éjszaka a labdarúgó-vb konténerfalujában

2022. november 10., csütörtök 14:50

A dohai repülőtér közelében szerdán megnyitottak egy konténerfalut, amelyben egyszerre 12 ezer szurkolót lehet elszállásolni a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság alatt.

A helyszíni beszámolók szerint az újságírók a szerdai bejáráson – süvítő sivatagi szélben – megtekinthették a 3,1 négyzetkilométeres, elkerített területen fekvő, hatezer konténerből álló falut, amelynél metró- és buszmegálló található, valamint üzemel majd egy ideiglenes étterem és egy kisbolt is.

A puritán dobozházakba egy-egy franciaágyat, asztalt és széket, illetve éjjeliszekrényt állítottak be, valamint légkondicionáló és egy kis fürdő található még benne vécével. A színes konténerek közötti területet műfűvel borították, a park közösségi tereiben pedig babzsákokat helyeztek el, és egy nagy kivetítőt is felállítottak, amelyen majd nézhetők a mérkőzések.

A FEJEDELMEINEK NEM NEVEZHETŐ SZÁLLÁSOK kétszáz, ELLÁTÁSSAL PEDIG 270 DOLLÁRBA (109 EZER FORINT) KERÜLNEK EGY ÉJSZAKÁRA. A SZERVEZŐK SZERINT MÁR A KONTÉNEREK hatvan SZÁZALÉKÁT LEFOGLALTÁK A VB IDEJÉRE.

Ennél olcsóbban is lehet szálláshoz jutni. A dohai és a Hamad Nemzetközi Repülőtér mellett ugyanis nyolcvan dollárért lehet megszállni éjszakánként. Ezeket is megtekinthették szerdán az újságírók, akiknek beszámolói szerint a nyugalmat folyamatos repülőgépzaj zavarja, mivel a gépek közvetlenül a terület felett szállnak el.

A katari világbajnoksággal kapcsolatban az egyik legkomolyabb kérdést a szállások hiánya jelentette sokáig, ugyanis nincs az országban elég hotel a csapatok, hivatalos személyek, munkások és turisták elhelyezéséhez. Ezért alakítottak ki a szervezők konténerfalvakat, illetve bérelnek szállodahajókat. Az illetékesek szerint így összesen 130 ezer szoba elérhető éjszakánként a világbajnokság alatt.

(MTI)

(Borítókép: MTI)

Rovatok