Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, a magyarokat nem izgatja a labdarúgó-világbajnokság

2022. november 14., hétfő 20:20

Más országokhoz viszonyítva relatíve kevés ember követi a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit Magyarországon – derült ki egy nemzetközi közvélemény-kutatásból.

Az Ipsos közvélemény-kutató cég 33 országban mérte fel, mekkora az érdeklődés az emberek körében általában a labdarúgás és a mostani vb iránt. Általánosságban

A felmérésből az is kiderült, hogy a mostani vb iránt Magyarországon nem igazán érdeklődnek az emberek, ugyanis

idehaza csak 18 százalék mondta azt, hogy követi a meccseket (szemben a fentebb említett 39 százalékkal).

Ennél kisebb arányt csak Kanadában (15 százalék) és Japánban (14 százalék) mértek. Érdekesség, hogy még az Egyesült Államokban is nagyobb volt az arány (19 százalék), holott ott az amerikai foci a domináns (bár az utóbbi években nőtt az érdeklődés a labdarúgás iránt is).

A mostani világbajnokság iránt Indonézia (69 százalék), Szaúd-Arábia (67 százalék), az Egyesült Arab Emírségek (65 százalék) és India (60 százalék) érdeklődik leginkább. Őket követi Argentína (51 százalék), Brazília (50 százalék), a Dél-afrikai Köztársaság (50 százalék) és Peru (49 százalék).

A kutatás készítői azt is megjegyezték, hogy a felmérés alapján még mindig inkább a férfiakat érdekli a foci. A férfiak között 51 százalék volt azok aránya, akik követik a focit, és ezen belül 24 százalék volt azok aránya, akik nagy rajongónak vallották magukat, míg a nőknél 28 százalék mondta azt, hogy szokott meccseket nézni, de csak 9 százalék vallotta magát rajongónak.

Az Ipsos felmérését 16 és 74 év közti emberek körében végezték, a vizsgálat Magyarországon reprezentatívnak tekinthető erre a lakossági korcsoportra nézve. A teljes riport itt olvasható.

A katari világbajnokság jövő vasárnap veszi kezdetét. Az Indexen az alábbi oldalon gyűjtjük össze a rendezvényhez kapcsolódó híreket.

(Borítókép: David Ramos / Getty Images)

Rovatok