Index Vakbarát Hírportál

A volt magyar szövetségi kapitány szerint Argentína nyeri a vb-t

2022. november 15., kedd 13:29

Lothar Matthäus szerint az argentin labdarúgó-válogatott az aranyérem legfőbb várományosa a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon.

A 150 fellépésével német válogatottsági rekorder, volt magyar szövetségi kapitány a Sky szakértőjeként kifejtette: szerinte az új világbajnok dél-amerikai együttes lesz.

Amennyiben csapatot is kellene mondanom, és tippelnem a vb-győztesre, akkor Argentínára esne a választásom. Az érzéseim az argentin válogatott felé hajlanak, mert kiváló benne a csapatszellem, és kiegyensúlyozott, erős az együttes

– közölte. Matthäusnál a brazil és a címvédő francia válogatott következik a favoritok sorrendjében.

Hozzátette: a hétszeres aranylabdás Lionel Messi „nagyon jó formában futballozik, jobban játszik, mint korábban”. A Copa Américán aratott tavalyi győzelmük hihetetlen lökést adhat nekik, míg a legutóbbi vb-hez képest – amelyen a nyolcaddöntőben 4–3-ra kikaptak a későbbi aranyérmes franciáktól – Messinek már nem feltétlenül kell mindent egyedül megoldania, mivel több társ van mellette, aki minőséget képviselve képes eldönteni a meccseket.

A 19 vb-meccsel rendelkező Messi nemcsak beérheti, hanem meg is előzheti Matthäust Katarban, amennyiben az argentin válogatott eljut az éremcsatákig, a Paris Saint-Germain támadója pedig csapata mind a hét találkozóján játszik.

Matthäus nem felejtette el megemlíteni honfitársait sem. Hozzátette:

szeretné – és reméli is –, hogy végül aztán Németország lesz a befutó, ezt kívánja a német szurkolóknak, valamint barátjának, Hansi Flick szövetségi kapitánynak.

Kiemelte: jó lenne, ha a német futball képviseletében a válogatott a világbajnokságon folytatná azt a pozitív menetelést, amelyet a klubcsapatok ősszel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában bemutattak.

Mint mindig, most is nagyon jó esélyeink vannak, hogy trófeával térjünk haza

– hangsúlyozta.

A négyszeres arany-, ezüst- és bronzérmes német együttes 2018-ban címvédőként vett részt az oroszországi vb-n, amelyen nem jutott tovább csoportjából, miután Svédország, Mexikó és a Koreai Köztársaság mögött negyedikként végzett.

(MTI)

(Borítókép: Lothar Matthäus 2022 október 8-án. Fotó: Alex Gottschalk / Getty Images) 

Rovatok