Index Vakbarát Hírportál

Messi varázsolt, Argentína tényleg esélyese a vb-nek

2022. november 16., szerda 19:19

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a vasárnap kezdődő katari világbajnokság előtt az argentin labdarúgó-válogatott. Az ellenfél az Egyesült Arab Emírségek volt, a helyszín a Katartól légvonalban mindössze 200 kilométerre lévő Abu Dzabi, az eredmény pedig 5-0 Lionel Scaloni szövetségi kapitány együttese javára. Ángel Di María első gólját még sokáig mutogatják a videómegosztókon.

A világranglista harmadik helyén álló Argentína fokozatosan közelíti meg Katart, már az onnan mindössze 200 kilométerre lévő Abu Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában vannak Lionel Messiék. A vendéglátók szövetségi kapitánya ugyancsak argentin, Rodolfo Arruabarrena, úgyhogy talán nem véletlen, hogy velük játszották utolsó felkészülési meccsüket Messiék a november 22-én, kedden esedékes, Szaúd-Arábia elleni vb-nyitómeccsüket megelőzően.

Maga a mérkőzés olyan volt Lionel Scaloni szövetségi kapitány gárdájának, mint egy kényelmes kora esti séta a parkban.

A gólok sorát a fiatal Julián Álvarez, a Manchester City csatára nyitotta meg a 16. percben egy tankönyvbe illó kontra végén. Di María Messit futtatta, a csapatkapitány már maga is berúghatta volna, de ő a még jobb helyzetben a támadást kísérő Álvarezhez játszott, aki nem hibázott: 1–0.

A másodikat Ángel Di María szerezte káprázatos kapáslövéssel, ballal, úgy, hogy a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba: 2–0.

A harmadik is a testalkata miatt a Fideo, vagyis a Spagetti becenévre hallgató szélső műve volt, mindenkit, a kapust is, kicselezett, és az üres kapuba passzolta a labdát: 3–0

A negyediket már Messi lőtte, jobbal a jobb felsőbe. Ennyit arról, hogy a jobb lábát csak támaszkodásra használja… Ez volt Leo 91. gólja a válogatottban a 165. mérkőzésén: 4–0

Az ötödik a csereként beállt Joaquín Correa lövése nyomán született, ezzel be is állította a végeredményt: 5–0.

A mérkőzés góljai:

A mérkőzés hőse Di María volt, De Paul is remekelt, Messi a szokásost hozta (gól plusz gólpassz), de az az igazság, hogy az ellenfél roppant szerény tudást képviselt. 

Argentína ezzel már 36 mérkőzés óta nem kapott ki, és még két veretlenül megvívott kell ahhoz, hogy megdöntse az olaszok rekordját.

(Borítókép: Az argentin Lionel Messi vezeti a labdát az Egyesült Arab Emírségek és Argentína nemzetközi barátságos mérkőzésen a Mohamed Bin Zayed Stadionban 2022. november 16-án. Fotó: Martin Dokoupil / Getty Images)

Rovatok