Index Vakbarát Hírportál

Ritkán látott képen szerepel együtt Lionel Messi és Cristiano Ronaldo

2022. november 20., vasárnap 08:23

Rendhagyó kép került ki nemrég az internetre, amelyen Lionel Messi és Cristiano Ronaldo látható. Ennek tanúsága szerint a labdarúgók azon az aktatáskán sakkoznak, amelyet a 2018-as oroszországi világbajnokságon használtak a trófea bemutatására. A rajongók szerint szimbolikus jelentése van a sportolók fotójának.

Megfejtették a rajongók Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közös fotóját. A kép – amelyen a két labdarúgó egy aktatáskán sakkozik – villámgyorsasággal árasztotta el a közösségi oldalakat. Ugyanis bár kölcsönös tisztelet van a sportolók között, Messi és Ronaldo nem szokott együtt szerepelni, hacsak nem a futballpályán vagy díjátadókon találkoznak egymással.

Néhányan úgy gondolják, a kép a divatmárka reklámján túl szimbolikus jelentéssel bír. A Sport Bible azt írta, a Louis Vuitton aktatáska része volt a 2018-as oroszországi világbajnokságnak, abban mutatták be a nyitómérkőzésen és a döntőben is a trófeát. A megjelenésének időzítése pedig egybevág azzal, hogy vasárnap magyar idő szerint 15 órától megkezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, ahol a nyitómérkőzésen a házigazda Katar Ecuador ellen játszik. 

A 35 éves Lionel Messinek a mostani lesz az ötödik világbajnoksága az argentin válogatott játékosaként. Eddigi legjobb eredménye egy ezüstérem a 2014-es brazíliai tornáról, ahol a dél-amerikai csapat a döntőben hosszabbításban maradt alul Németország ellen.  Cristiano Ronaldo szintén a 2006-os világbajnokságon szerepelt először a portugál válogatott játékosaként, azóta valamennyi tornán ott volt.

Már tart a VB-láz

Az Index is végig követi majd a december 18-ig tartó labdarúgó-világbajnokságot, amit sokan minden idők egyik legmegosztóbb tornájának tartanak. Az eseményt utoljára rendezik meg 32 csapattal, és most először a Közel-Keleten. 

A lapunk futballüzemmódba kapcsol, ugyanis a torna minden mozzanatát nyomon követjük. A napokra bontott teljes programot eredményekkel, csoportállásokkal itt érheti el.

(Borítókép: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo 2019. augusztus 29-én. Fotó: Harold Cunningham / UEFA/UEFA / Getty Images)

Rovatok