Index Vakbarát Hírportál

A győztes mindent visz, Katarban ez még a sörre is igaz

2022. november 21., hétfő 17:23

A Budweiser úgy döntött, hogy a katari labdarúgó-világbajnokságon el nem adott alkoholos söröket az a válogatott viheti magával haza, amely megnyeri a december 18-án megrendezésre kerülő finálét – írja a Marca.

A sör és a foci általában elválaszthatatlanok, de a 2022-es tornán ez az íratlan szabály megszűnt, miután a házigazda ország két nappal a vb kezdete előtt gyakorlatilag betiltotta az alkoholfogyasztást a stadionokban és az utcákon.

A világ második legkelendőbb sörmárkája 2021-ben 75 millió eurós szerződést kötött Katarral, de végül a gyártó nem tudja értékesíteni a termékét a legtöbb szurkoló legnagyobb bánatára. Az alkoholfogyasztás csak a szurkolói zónákon belül, korlátozott területeken megengedett. Minden szurkoló maximum négy korsó sört vásárolhat, darabját körülbelül 15 euróért – emlékeztet a lap.

A Budweiser nyakán tehát rengeteg sör maradt, amit jelen állás szerint a győztes válogatott tagjai között osztanak szét. „Új nap. Új bejegyzés. A győztes ország kapja a megmaradt sört. Ki lesz a szerencsés?” – tette fel a kérdést a Budweiser.

New Day, New Tweet. Winning Country gets the Buds. Who will get them? pic.twitter.com/Vv2YFxIZa1

— Budweiser (@Budweiser) November 19, 2022

A Marca azt írja, a sörmárka minden bizonnyal beperli a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA), mivel kizárólagossági szerződést kötöttek velük. Emellett Katart is feljelentheti, amiért megszegte a FIFA-val kötött megállapodásokat, amelyek többek között arra kötelezik a házigazdát, hogy tartsa tiszteletben a szponzorokkal kötött szerződéseket.

Rovatok