Index Vakbarát Hírportál

Mindössze pár centiméter választotta el Dániát a győzelemtől

2022. november 22., kedd 16:05

A katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjában Dánia és Tunézia 0–0–s döntetlenre végzett egymással.

Mindkét válogatott egyaránt története hatodik világbajnokságára készült Katarban. Ami az egymás elleni mérkőzéseket illeti, mindössze egyszer találkoztak korábban a felek, 2002-ben egy barátságos mérkőzésen Dánia 2–1-re nyert. 

Óvatosabb mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, az első komolyabb lehetőségig egészen a 11. percig kellett várni. Mohamed Drager vette célba a dánok kapuját 18 méterről, de az Andreas Christiensenről levágódó labda csak centikkel kerülte el végül a kaput. Nagyjából tíz perccel később a dánok is megvillantak, Christian Eriksen szöglete után Simon Kjaer fejelte kapura a labdát, de próbálkozását az egyik, ötösön belül álló tunéziai védő menteni tudta.

A 31. percben először került a hálóba a labda, de Issam Dzsebali egyértelmű lesről talált be, így érvénytelenítették a tunéziaiak gólját. Három perccel az első játékrész vége előtt kellett először bravúrt bemutatnia Schmeichelnek, mikor egy gyorsan elvégzett bedobás után Dzsebali kapott jó kiugratást, majd próbált hét méterről a kapuba emelni, de a dán kapus hárította a próbálkozást. Így a félidőre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A DÁNOK KÉTSZER TALÁLTÁK EL ELLENFELÜK KAPUJÁT, MÍG TUNÉZIA EGY KAPURA TARTÓ LÖVÉST JEGYEZHETETT FEL AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZBEN.

A folytatásban felpörögtek az eddig sem lapos események, olyannyira, hogy rögtön a második félidő első percében Drager beadására Dzsebali érkezett, de az egyik dán védőről végül szögletre pattant a labda. Pár perccel később újra Dzsebali került ziccerbe, de ezt a lövést is bravúrral védte Schmeichel.

Az 55. percben a dánok is szereztek egy érvénytelen találatot, Andreas Skov Olsen talált a hálóba, de korábban már a játékba avatkozó Mikkel Damsgaard lesen állt. 

A 70. percben mindössze pár centiméter választotta el a dánokat a vezető góltól, de a csereként pályára lépő Andreas Cornelius egy méterről kapufára fejelte a labdát!

Két perccel később már a másik kapu előtt voltak izgalmak, miután az egyik dán védő kezére pattant a labda, de a játékszituáció miatt nem ítélt büntetőt a mexikói bíró. A rendes játékidő lejárta után öt perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, aminek a harmadik percében most egy tunéziai védő kezére pattant a labda a büntetőterületen belül, de a videobíró segítsége után most sem ítélték meg a tizenegyest. 

Több veszélyes helyzet ezek után már nem alakult ki a mérkőzésen, így megszületett a katari labdarúgó-világbajnokság első gól nélküli döntetlenje, egy-egy ponttal gazdagodik a dán, és a tunéziai válogatott is. 

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
D CSOPORT, 1. FORDULÓ
Dánia–Tunézia 0–0

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti az összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok