Index Vakbarát Hírportál

„Brutális csalódás” – A német kapitány a japánok elleni vereségről

2022. november 23., szerda 18:33

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott kapusa szerint a kihagyott helyzetek és a védelmi hibák miatt kaptak ki szerdán a japánoktól a katari világbajnokságon – számolt be a Magyar Távirati Iroda. Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány egyetértett a játékosával...

A négyszeres világbajnok németek úgy szenvedtek 2–1-es vereséget az E csoport első összecsapásán, hogy a 33. percben előnybe kerültek, és a 75.-ig vezettek.

A csapatkapitány, Manuel Neuer hatalmas csalódásként értékelte az eredményt, és kiemelte, szerinte a rengeteg védelmi hiba és a támadók pontatlansága miatt veszítették el a mérkőzést.

A sok kihagyott lehetőség és a rossz védekezés megbosszulta magát. Nem voltunk elég türelmesek hátul a második félidőben. Jobban kellett volna játszanunk, több önbizalommal a támadásvezetésben” – vélekedett a 36 éves világbajnok labdarúgó, majd hozzátette: „Mi hoztuk fel az ellenfelet”.

Szerinte a japánok eltökéltsége döntötte el a mérkőzést: „Hittek benne, hogy nyerhetnek, mi pedig azt gondoltuk, hogy meg tudjuk őrizni a vezetést.”

Ilkay Gündogan, a németek középpályása a találkozó után azt mondta, hogy túlságosan megkönnyítették a japánok dolgát, Hansi Flick szövetségi kapitány pedig meglehetősen feldúltan értékelt.

Ez brutális csalódás! Az első félidőben hetvennyolc százalékban birtokoltuk a labdát, a másodikban pedig rengeteg helyzetünk volt, de nem tudtuk ezeket kihasználni. A japánok ma egyértelműen hatékonyabbak voltak nálunk” – fogalmazott az MTI által idézett szakvezető.

A németek ezt megelőzően legutóbb 1994-ben kaptak ki előnyből világbajnokságon: akkor a bolgárok elleni negyeddöntőben maradtak alul 2–1-re, 1–0-s vezetésük után.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
E CSOPORT, 1. FORDULÓ
Németország–Japán 1–2 (Gündogan 33. – 11-esből, ill. Ricu 75., Takuma 84.)

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Manuel Neuer bosszankodik a Japán ellen 2–1-re elvesztett világbajnoki csoportmérkőzés végén. Fotó: Stefan Matzke – sampics / Corbis via Getty Images)

Rovatok