Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal-sztár elmondta az Indexnek, mi volt a svájci siker titka

2022. november 24., csütörtök 15:12

Granit Xhaka, az Arsenal svájci válogatott középpályása megkönnyebbülten nyilatkozott a Kamerun elleni győzelmet követően, kitért arra, hogy kit tart a katari világbajnokság fő esélyesének, és az Index kérdésére kifejtette, mi volt a csütörtöki siker kulcsa.

A Svájc–Kamerun-mérkőzés után a legnagyobb érdeklődés az Arsenal harmincéves sztárját, Granit Xhakát övezte, aki készségesen válaszolt németül és angolul is a kérdésekre.

Kifejtette, hogy a mai győzelemnek köszönhetően nyugodtabban nézhetik az esti Brazília–Szerbia-mérkőzést, a két leendő ellenféllel kapcsolatban pedig hozzátette, a dél-amerikai együttest tartja a csoport favoritjának, a szerbekkel pedig csak azután szeretnének foglalkozni, hogy lejátszották a második meccset. Déli szomszédunkról azért elmondta, hogy nagyon jó csapat, számos remek futballistával.

„Fontos, hogy három ponttal kezdtük a sorozatot, most megnézzük, mi lesz a brazilok szerbek elleni meccse, de számomra a második és a harmadik mérkőzés ugyanolyan: nyerni kell, úgy kell kimenni a pályára, hogy mindenki ellen győzni szeretnél. Ha sokáig szeretnél jutni a tornán, akkor le kell győznöd a legjobb válogatottakat is. A braziloknak óriási sztárjaik vannak, nem csupán a csoport, hanem a torna favoritjai is szerintem, de ez csak egy meccs, amelyen bármi megtörténhet” – felelte Xhaka, majd az Indexre is szánt még egy választ.

Arra voltunk kíváncsiak, mit tart a győzelem kulcsának azután, hogy az első félidőben kaput eltaláló lövésig sem jutottak a svájciak, a fordulást követően viszont feltámadtak, és a végén akár több góllal is nyerhettek volna.

Nem is tudtam, hogy nem volt kaput eltaláló lövésünk az első félidőben, de azt tudtuk a szünetben, hogy a folytatásban jobban kell játszanunk. Ezt megtettük a második félidőben, megváltoztattuk a meccs alakulását, felpörgettük a játék sebességét, és a passzok is sokkal pontosabbak voltak, így végül, úgy érzem, megérdemelten nyertünk

mondta Xhaka az Index kérdésére.

Az első félidő alapján valóban úgy tűnt, hogy Kamerun legalább egyenrangú ellenfele európai riválisának, sőt talán jobban is játszik nála. Erre lehet alapozni a korábban a Tottenhamnél is megforduló Georges-Kévin Nkoudou szerint, aki jelenleg a Besiktast erősíti.

„Az első félidő nagyon jó volt, jól játszottunk, de nem tudtunk betalálni, e nélkül pedig nem lehet meccset nyerni. A második félidőt nem kezdtük jól, gyorsan gólt kaptunk, utána nagyon masszív volt az ellenfél védekezése, és megnehezítette a játékunkat. Összességében jól teljesítettünk, többet érdemeltünk volna, de ilyen a futball – felelte a 74. percben pályára lépő szélső az Index kérdésére, hogy mi hiányzott a pontszerzéshez. Ezt követően faggattuk a szerbek és a brazilok elleni folytatásról is. – A futballban minden megtörténhet. Remélem, hasonlóan jól tudunk kezdeni a szerbek ellen is, ahogyan ma, és sohasem lehet tudni, talán ez győzelmet is érhet.”

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
G CSOPORT, 1. FORDULÓ
Svájc–Kamerun 1–0 (Embolo 48.)
A csoport másik meccsén
20.00: 
Brazília–Szerbia

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Granit Xhaka a Kamerun–Svájc világbajnoki mérkőzés után 2022. november 24-én. Fotó: Christian Charisius / Picture Alliance / Getty Images)

Rovatok