Index Vakbarát Hírportál

Ilyet is ritkán látunk: kaput eltaláló lövés nélkül zárult a világbajnoki mérkőzés

2022. november 24., csütörtök 16:02

A katari labdarúgó-világbajnokságon utoljára a H csoport mutatkozott be, a kvartett nyitómeccsén Uruguay 0–0-s döntetlenre végzett Dél-Koreával.

Világbajnokságok tekintetében viszonylag gazdag közös történelme van a két csapatnak, kétszer találkoztak eddig a felek, az 1990-es vb-n 1–0-ra, majd a 2010-es dél afrikai világeseményen 2–1-re nyert Uruguay Dél-Korea ellen. A mérkőzés az előzetes várakozások szerint a csoport második helyéről dönthetett elsősorban, mivel a kvartett legerősebb csapata, Portugália mögött az uruguayi és dél-koreai válogatott pályázhatott reális eséllyel a továbbjutásra.

Uruguay kezdőcsapatában helyet kapott Luis Suárez, míg az ázsiai válogatottban arcsérülése után pályára léphetett a legnagyobb sztár, Szon Hung Min. A sztárjátékosok ellenére kifejezetten óvatos játékkal nyitottak a felek, hosszú percekig nem alakult ki semmiféle helyzet, olyannyira nem, hogy egészen a 20. percig kellett várnunk az első lövésre.

Ekkor Federico Valverde vette le José Giménez hosszú indítását és lőtte egyből kapura a labdát 13 méterről, de a játékszer a kapu felett hagyta el a pályát. Két perccel később

Darwin Núnez irányába érkezett veszélyes beadás, de a vb-debütáns támadó pár centiméterrel lemaradt a labdáról.

Tíz perccel az első félidő vége előtt Hvang I Dzso kapott kiváló labdát a kapu előterében, de a dél-koreai támadó senkitől sem zavartatva, nyolc méterről az égbe bombázott. Hatalmas helyzet maradt ki. Az utolsó percben pedig már a dél-koreai kapufa is megzörrent Diego Godín fejesét követően, de gólt ez sem eredményezett, így 0–0-s döntetlennel vonultak pihenőre a felek. Az első játékrészben egyik csapat sem találta el a kaput.

A folytatás sem hozott több izgalmat a mérkőzésbe. A 64. percben Darwin Núnez lódult meg a bal szélen és tört kapura, de végül rossz döntést hozott, az alapvonal felé cselezett, így nem alakult ki végül komoly helyzet. Nagyítóval kellett keresni a következő percekben a fontosabb eseményeket, kimondottan érdektelenül zajlott a mérkőzés.

A rendes játékidő vége előtt kilenc perccel Núnez került újra helyzetbe, a tizenegyes előteréből eleresztett lövése épphogy elkerülte a kaput. Közelebb járt már a megoldáshoz Valverde, aki irtózatosan erős bombát küldött kapura távolról, de próbálkozása a kapufán csattant. Ezek voltak az uruguayi válogatott legveszélyesebb próbálkozásai a mérkőzésen.

Akármennyire hihetetlen, egyik csapat sem találta el a célterületet, kaput eltaláló lövés nélkül zárult a találkozó. Felejthető mérkőzésen a végeredmény 0–0.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
H CSOPORT, 1. FORDULÓ
Uruguay–Dél-Korea 0–0

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok