Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi utolérte Diego Maradonát, Argentína a saját kezébe vette a sorsát

2022. november 26., szombat 21:57

Az argentin labdarúgó-válogatott Lionel Messi vezérletével 2–0-ra legyőzte Mexikót a katari világbajnokság csoportkörének második fordulójában, így saját kezébe vette a továbbjutásának kérdését.

A világbajnokság egyik legnagyobb favoritjának várt Argentína számára pocsékul indult a torna, hiszen a katari viadal eddigi legnagyobb meglepetésére kikapott Szaúd-Arábiától, és a mexikóiakkal ikszelő lengyelek szombati sikere következtében Lionel Messiék úgy várták a meccset, ha kikapnak, két kör után ki is esnek!

A Copa América-győztes nagy mezőnyfölénnyel és beadásokkal kezdte a mérkőzést, de igazán veszélyt ebből nem tudott kialakítani, nem úgy a 10. percben Mexikó – César Montes lövése nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. 

A hangulatra nem lehetett panasz, mindkét szurkolótábor valósággal tombolt a lelátón, így csak a helyzetek (no meg a gólok) miatt lehetett hiányérzete az embernek.

Bő fél óra játékhoz érve kicsit felpörgette játékát az argentin csapat, Lionel Messi pontrúgásaival próbálkoztak a dél-amerikaiak, de éles szögből betekert szabadrúgását üggyel-bajjal hárította a vb-hős Guillermo Ochoa.

Ha látványos futballt nem is, feszültséget bőven hozott az első játékrész, szabálytalanságok sokaságát követték el a felek (főleg a mexikóiak).

A 45. percben aztán Emiliano Martíneznek is játékba kellett avatkoznia, az argentin kapus Alexis Vega 25 méteres szabadrúgásánál védett pofátlanul nagyot a jobb felsőnél – a mexikói támadó nem sokkal később jócskán a kapu fölé tüzelt, majd egy veszélytelen Messi-szöglet zárta le a félidőt.

A fordulást követően erősorrendünk második helyezettje az 51. percben óriási lehetőséghez jutott, Lionel Messit vágták fel a kaputól 22 méterre, a sértett viszont a bal felső fölé tekert.

A 64. percben aztán megtört a jég, ismét a PSG támadója játszotta a főszerepet, 22 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1–0).

Ez már Lionel Messi nyolcadik vb-gólja volt, ezzel beérte az örökrangsorban Diego Maradonát, és már csak egy honfitársa előzi meg, Gabriel Batistuta.

Mexikó nem tudott változtatni, sőt Nahuel Molina és Messi révén újra az égszínkék-fehérek voltak veszélyesek.

A 87. percben eldőlt a három pont sorsa, a hétszeres aranylabdás ezúttal előkészítőként jeleskedett, Enzo Fernández pedig 15 méterről, balról óriási gólt vágott a hosszú felsőbe (2–0).

Argentína, ha nem is könnyen, de végül a negyedik alkalommal is legyőzte Mexikót a világbajnokságon, így továbbra is hibátlan az El Tri elleni mérlege.

A csoport zárásán a dél-amerikaiak az éllovas Lengyelországgal csapnak össze, Mexikó pedig Szaúd-Arábia ellen lép pályára.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
C CSOPORT, 2. FORDULÓ
Argentína–Mexikó 2–0 (Messi 64., E. Fernández 87.)

A csoport másik mérkőzésén

Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0 (Zielinski 39., Lewandowski 82.) 
A csoport állása: 1. Lengyelország 4 (2–0), 2. Argentína 3 (3–2), 3. Szaúd-Arábia 3 (2–3), 4. Mexikó 1 (0–2) 

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot?

  • 22167
    Argentína
  • 21804
    Franciaország
  • 10096
    más
  • 5455
    Anglia

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images)

Rovatok