Index Vakbarát Hírportál

Ez egyszer nem Lionel Messit, hanem Dibu Martínezt, a megmentőt ünnepli Argentína

2022. december 4., vasárnap 09:10 | aznap frissítve

Gólparádénak indult, aztán a 97. percben Dibu Martínez kapus nem evilági mentésére volt szükség, hogy Argentína ott lehessen a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Eufória Buenos Airesben és Doha utcáin, új hőst magasztal az argentin média az Aston Villa kapusa személyében.

Ambivalens a hangulat az argentin sajtóban a szombat esti világbajnoki nyolcaddöntő után, amelyet óriási izgalmak után 2-1-re megnyert a nagy esélyes dél-amerikai gárda. A lapok természetesen az ezredik hivatalos mérkőzésén kilencedik világbajnoki gólját szerző, és ezzel a nyolcgólos Diego Armando Maradonát megelőző, és a tízgólos Gabriel Batistuta mögé felzárkózó Lionel Messit éltetik, ugyanakkor legalább akkora teret kap a 97. percben bemutatott elképesztő védésével Lionel Scaloni szövetségi kapitány válogatottját megmentő Emiliano „Dibu” Martínez, az Aston Villa kapusa is.

A Clarín címe:

Ezerszer Messi: feledhetetlen estén váltja valóra a válogatott álmait a katari Mundialon.

„Lionel Andrés Messi a 2022-es katari Mundialon érte el pályafutása ezredik mérkőzését, amit egyik legnagyszerűbb világbajnoki játékával ünnepelt, amivel abszolút hőse volt a kiszenvedett győzelemnek az Ausztrália ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőn. Ezzel negyedszer jutott Messi a legjobb nyolc közé világbajnokságon."

Azt viszont  „elfelejti” megemlíteni a cikkíró, hogy először szerzett gólt Messi a vb-k kieséses szakaszában...

Az újság azt viszont megemlíti, hogy az Messi klán ott szurkolt az Ahmad bin Ali Stadion lelátóján, a játékos apjával, testvéreivel, feleségével.

Nem csoda, hogy Messit választotta a FIFA a meccs emberének:

A lap felsorolja Messi pályafutásának állomásait:

És most már jöhet a Hollandia elleni negyeddöntő, hogy folytatódjanak az Ezeregy éjszaka meséi. Hiszen az lesz Messi karrierjének ezeregyedik hivatalos mérkőzése...

A Clarín leosztályozza a válogatott játékosait, természetesen Messié a legjobb érdemjegy, kilences: Dibu Martínez 7 – Molina 6, Romero 6, Otamendi 6, Acuna 6 – De Paul 8, Ento Fernández 6, MacAllister 7 – Julián Álvarez 7, Messi 9, Papu Gómez 6.

Persze kiemelik Dibu Martinez fantasztikus védését is a 97. percben, amivel megőrizte Argentínának a győzelmet.

A 0223.com.ar portál nem kertel:

Dibu Martínez a meccs végén megmentette Argentínát, így sikerült legyőzni Argentínát a nyolcaddöntőben.

A Tycsports.com szerint Dibu Martínez védése megakadályozta a hosszabbítást, majd azzal folytatódik a cikk, hogy a kapus az argentin népnek dedikálta a negyeddöntőt érő védését.

A spanyol Marca is a mesék birodalmába téved:

Lionel Messi írja az Ezeregy éjszaka történetét.

Majd egy megható idézet a Bolhától: 

Ez az első világbajnokságom az ötből, amikor a fiaim már meg is értik azt, amit látnak tőlem.

A madridi As riadót fúj a futballvilágnak:

Vigyázat, Messi elszabadult!

A The Guardian így indít:

Messi mágiájával kialakult az Argentína–Hollandia-negyeddöntő

Az ESPN címe a nehézségekre összpontosít:

Messi: megkönnyebbülés, nem ünneplés az ezredik meccs után

Végül a Mun do Deportivo:

Argentína szenved a végén, de Messi a negyeddöntőben!

 (Borítókép: Emiliano Martínez az Argentína–Ausztrália világbajnoki mérkőzésen ünnepel 2022. december 3-án. Fotó: Robbie Jay Barratt / AMA / Getty Images)

Rovatok