Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi túl messzire ment, kitilthatják egy országból?

2022. december 7., szerda 16:55

Nagy felhördülést váltott ki Mexikóban egy Lionel Messiről megjelent kép: egy Instagram-bejegyzésen, úgy tűnt, az argentin szupersztár a Mexikó elleni csoportmeccset követően az öltözőben rátaposott egy mexikói mezre. A képet Mexikóban olyannyira nem fogadták jól, hogy egy mexikói politikus azon dolgozik, hogy kitiltsák Messit az országból. Azóta azonban kiderült, hogy a felvétel nem volt valós.

Ahogy korábban megírtuk, egy olyan kép kezdett keringeni a közösségi médiában, amelyen Lionel Messi egy mexikói mezen tapos a közép-amerikaiak elleni 2–0-s győzelem után. Canelo Álvarez profi bokszoló veréssel fenyegette az argentin szupersztárt, egy mexikói politikus más eszközökhöz folyamodott.

María Clemente García, Mexikó egyik legismertebb transznemű politikusa benyújtott egy javaslatot a külügyminisztériumnak, hogy nyilvánítsák Lionel Messit persona non gratává, azaz nemkívánatos személlyé. A 37 éves politikus előterjesztésében azt írta: „Lionel Messi nyilvánvalóan megvetette Mexikót, és tiszteletlenül viselkedett az országgal a világbajnokságon.”

A történet krónikájához tartozik, hogy Canelo Álvarez később elnézést kért Lionel Messitől, mivel a róla megjelent meztaposós kép nem volt valódi. Az argentin futballista az alábbiakat nyilatkozta erre reagálva:

Mindenki, aki ismer engem, tudja, hogy nem vagyok tiszteletlen senkivel. Nem kell elnézést kérnem, mert nem gyaláztam meg a mexikói mezt vagy bárki mást.

Argentína péntek este 20 órakor Hollandiával találkozik a világbajnokság negyeddöntőjében.

(Borítókép: Lionel Messi az Ausztrália elleni nyolcaddöntőn. Fotó: Visionhaus / Getty Images Hungary)

Rovatok