Index Vakbarát Hírportál

Világrekord összeggel csábítja a Real Madrid Szoboszlai Dominik klubtársát

2022. december 7., szerda 09:05

A Sportitalia információja szerint a Real Madrid 90 millió eurós ajánlatot tett Josko Gvardiol ügynöke elé. A katari labdarúgó-világbajnokság 20 éves horvát felfedezettje lenne ezzel a történelem legmagasabb áron megvásárolt védője, már amennyiben létrejön az üzlet. Az RB Leipzig, Gvardiol klubja azonban az olasz portál szerint nem hajlandó 100 millió euró alatt elengedni Szoboszlai Dominik klubtársát.

A Sportitalia úgy tudja, a Real Madrid már a 2023–2024-es szezonra meg akarja szerezni Josko Gvardiolt, a horvát válogatott és az RB Leipzig középső védőjét. Az ajánlat 90 millió eurós vételárat tartalmaz, azonban az RB Leipzig állítólag 100 millió alatt nem hajlandó lemondani a nemcsak középső védőként, hanem balhátvédként is használható játékosáról. 

Gvardiol nagyszerűen játszik a világbajnokságon, kiváltképp a Belgium elleni utolsó csoportmeccsen remekelt. A 185 centis, erős felépítésű védő arcmaszkjáról is felismerhető. Még november 10-én, egy nappal azok után, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány kihirdette a világbajnoki csapatát, véletlenül összeütközött Willi Orbánnal, és eltörte az orrát. Ezért visel most is védőmaszkot.

Mellesleg Fabrizio Romano, az olasz átigazolási guru már négy napja belengette Gvardiol és a Madrid románcát.

Mi több, a Chelsea már a nyáron kokettált a horvát hátvéddel, de eredménytelenül.

A Dinamo Zagreb híres zsenikeltetőjében nevelkedett Gvardiol lenne a világ legdrágább védője, amennyiben létrejön a megállapodás a két klub között. Jelenleg így néz ki a védők toplistája:

  1. Harry Maguire (angol, Manchester United) 87 millió euró
  2. Matthijs de Ligt (holland, Juventus) 85,5 millió
  3. Virgil van Dijk (holland, Liverpool) 84,7 millió
  4. Wesley Fofana (francia, Chelsea) 82,5 millió
  5. Lucas Hernández (francia, Bayern München) 80 millió

(Borítókép: Josko Gvardiol. Fotó: Visionhaus / Getty Images)

Rovatok