Index Vakbarát Hírportál

Aligha lesz annál meghatóbb pillanat a vb-n, ahogy Perisic fia vigasztalja Neymart

2022. december 10., szombat 10:52

Miközben az Argentína–Hollandia-negyeddöntő a katari labdarúgó-világbajnokságon csúnya véget ért – ahogy arról az Index is beszámolt –, az azt megelőző Horvátország–Brazília-összecsapás a sport legszebb lapjaira kívánkozik. Nem volt dulakodás, beszólogatás. Ellenkezőleg: a horvátok nagyon sportszerűen, szinte már elnézést kérve vigasztalták a vesztes brazilokat.

Bejárta a világsajtót az a jelenet, amikor Ivan Perisic Leonardo nevű tízéves kisfia a tizenegyespárbaj befejeztével berohant a pályára, és vigasztalta a kezdőkörben könnyeivel küszködő Neymart, a brazilok sztárját, aki – könnyen lehet – lejátszotta utolsó mérkőzését a Canarinhában. 

Tudnivaló, hogy a horvát válogatott sztárjának kisfia, akinek a teljes neve Leonardo, de a mezének hátára Leo van írva, imádja a brazil cselgép játékát. Mármost, amikor eldőlt, hogy apjáék válogatottja jutott a legjobb négy közé, a kis Leo nem bírt magával, és berohant a pályára, hogy kezet fogjon a könnyező Neymarral. Eleinte meg akarták akadályozni Leót, de Neymar látva, hogy egy kisfiúról van szó, félretolta a brazil válogatott kísérőit, lejattolt a kissráccal, és megölelte.

De ezzel még nem volt vége a megható jeleneteknek, amelyek azt bizonyítják, hogy hiába az óriási tét, nem feltétlenül kell kivetkőzniük magukból a sportembereknek...

Luka Modric, a korábbi aranylabdás, a 2018-as oroszországi vb MVP-je is vigasztalta Neymart, majd átölelte madridi klubtársát, Rodrygót, és hosszasan magyarázott valamit a fiatal játékosnak. 

A mémgyárosok azonban kegyetlenebbek a játékosoknál... Íme egy gyilkos mém, amelyen Modric madáreledelt szór a Richarlison elhíresült galambtáncát még a koreaiak ellen bemutató braziloknak, élen az időközben lemondott szövetségi kapitánnyal, Titével.

(Borítókép: Neymar és Perisic fia 2022. december 9-én. Fotó: Robert Michael / Picture Alliance / Getty Images)

Rovatok