Index Vakbarát Hírportál

Megjött a marokkói étvágy, a címvédő franciáknak sem kegyelmeznének

2022. december 11., vasárnap 08:25

Valid Regragui, a marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy álom megvalósulásáról beszélt az után, hogy csapata szombaton 1–0-ra legyőzte a portugál együttest, ezzel elődöntőbe jutott a katari világbajnokságon.

A marokkói szakvezető a diadalt követően úgy fogalmazott, még messzebb is juthatnak, tovább írhatják a sporttörténelmet és a következő generációk példaképévé válhatnak. Mindez azért izgalmas, mert a marokkói az első afrikai és arab válogatott, amely világbajnokságon eljutott a legjobb négyig.

A jövő generációinak megmutattuk, és az a fontos, hogy afrikai csapat is bejuthat egy világbajnokság elődöntőjébe. Vagy akár a döntőjébe is, miért ne?

– fogalmazott az MTI által idézett Valid Regragui.

Emlékeztetett rá, hogy egy korábbi sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, szerinte világbajnokok lehetnek-e, mire ő azt válaszolta, miért ne.

Álmodhatunk. Miért ne álmodhatnánk, ha nincsenek álmaid, nem jutsz sehova. Ez semmibe se kerül

- tette hozzá 47 esztendős szakember.

A marokkóiak a horvátokat, a belgákat és a kanadaiakat megelőzve az élen végeztek az F csoportban, majd a nyolcaddöntőben gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatták a spanyolokat, a negyeddöntőben pedig egy fejesgóllal a portugálokat.

Azt az üzenetet igyekszem átadni a játékosoknak, hogy bízzanak magukban, menjenek ki a pályára, adjanak ki magukból mindent, úgy, hogy a végén ne bánjanak semmit, és ők hisznek bennem

- mondta Regragui.
    
Az afrikai együttes a döntőért a címvédő francia válogatottal csap össze – tekintett előre a Magyar Távirati Iroda. A találkozót szerdán 20 órakor rendezik.

Ha szeretne jobban képbe kerülni a vb meglepetéscsapatának hátterével, akkor a Mesebeli Afrika blog szerkesztőjével, Miskolczi Istvánnal a spanyolok és a portugálok kiejtése között készült Sportcastet ajánljuk.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Marokkó–Portugália 1–0
Al-Tumama Stadion, 44 198 néző. Vezette:  Facundo Tello (argentin)
Marokkó: Bunu – Hakimi, Szaissz (Dari, 57.), Jahia, el-Jamik – Unahi, S. Amrabat, Amallah (Seddira, 64.) – Zijes (Abuklal, 81.), en-Nesziri (Benun, 65.), Bufal (Dzsabran, 81.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Portugália: Diogo Costa – Dalot (Horta, 79.), Pepe, R. Dias, Guerreiro (Cancelo, 51.) – Bernardo Silva, R. Neves (Ronaldo, 51.), Otávio (Vitinha, 69.), B. Fernandes – Joao Félix, Goncalo Ramos (R. Leao, 69.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: en-Nesziri (42.)
Kiállítva: Seddira (90+2)

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

Rovatok