Index Vakbarát Hírportál

Az argentinok mélyen tisztelik ellenfeleiket, nem tartják sportszerűtlennek a hollandok elleni örömüket

2022. december 12., hétfő 16:34

A Horvátország elleni, keddi elődöntőt megelőzően Lionel Scaloni válaszolt az újságírók kérdéseire a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen a hollandok elleni, indulatokkal tűzdelt negyeddöntő eseményei és az elképesztő hosszúságú hosszabbítások is szóba kerültek.

Holnap 20 órakor rendezik a katari világbajnokság első elődöntőjét, a keddi mérkőzésen Argentína és Horvátország csap össze a döntős részvételért – így szokásához híven a találkozót megelőző sajtótájékoztatón az argentin szövetségi kapitány Lionel Scaloni is válaszolt az újságírók kérdéseire. 

A szövetségi kapitány szót ejtett a horvát együttesről és az ellenfél legjobbjáról, Luca Modricról is, de beszélt csapata hollandok ellen bemutatott öröméről is, amely komoly sajtóvisszhangot váltott ki. 

Holnap egy nagyon nehéz meccsre számítunk egy olyan csapat ellen, amelyet valóban csapatnak hívnak, akik egyszerűen nagyszerűek, és biztosan megnehezítik majd a dolgunkat. Az előző világbajnoksággal nem összehasonlítható az együttesük, de meg vagyok győződve arról, hogy nagyszerű csapatot alkotnak most is, hatalmas játékosokkal. Van egy markáns játékmódunk, de azt is figyelembe kell venni, hogyan játszik az ellenfél. Ennek ellenére hiszünk abban, hogy nekünk ugyanúgy kell játszanunk, és ezt meg is fogjuk tenni

– kezdte a tréner. 

Nem tartja botrányosnak a hollandok elleni viselkedést

Ahogy arról az Index is beszámolt, elképesztő indulatok kísérték Argentína és Hollandia negyeddöntős mérkőzését, Lionel Messi többek között Louis van Gaalba, Wout Weghorstba és a játékvezető Mateu Lahozba is beleállt.

Társait sem kellett azonban félteni, a játékosok az egész meccsen kakaskodtak a hollandokkal, a nyertes tizenegyespárbajt követően pedig gúnyoson ellenfelük arcába kiabálva ünnepelt a csapat. 

A kérdéses jelenetek ellenére a horvátok elleni találkozó előtt Scaloni elmondta, semmi kivetnivaló nem volt csapata viselkedésében, ők mindig is tisztelték az ellenfeleiket. 

A minap a mérkőzés úgy zajlott, ahogy egy meccsnek kell. Ez a foci, hol támadtunk, hol védekeztünk, és van egy játékvezető, aki igazságot szolgáltat. Tudjuk, hogyan kell nyerni és hogyan kell veszíteni. Szaúd-Arábiától kikaptunk, és csendben maradtunk, korábban pedig megnyertük a Copa Americát, és mi vigasztaltuk Neymarékat az öltözőfolyóson. Mélyen tiszteljük az összes ellenfelünket, akik ellen játszunk, száműznünk kell ezeket a hangokat a csapat mellől, mert ezek a negatív hangok távol állnak attól, ahogy ezt az országot képviseljük

vélekedett Scaloni. 

A tízperces hosszabbításokat még szokni kell 

A vezetőedző emellett elmondta, hogy problémásnak találja a vb-n gyakorta tízperces, elképesztő hosszúságú ráadásokat, amelyek a hollandoknak is esélyt szolgáltattak arra, hogy egyenlítsenek ellenük. 

Új, hogy nyolc, kilenc, tíz percet hosszabbítanak. Nem mondom, hogy ez igazságos vagy igazságtalan, de egy kis bizonytalanságot kelt, az egészen biztos, főleg a vezető csapatban. Sok meccsen volt már ilyen, nem csak a miénken, még Brazíliával is megtörtént ez Horvátországgal szemben. Ez minden meccsen megtörténhet, nem csak nálunk, ezzel együtt kell élnünk – Hollandiával szemben azonban nem volt egyszerű dolgunk

– mondta a tréner.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép:  Ayman Aref / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok