Index Vakbarát Hírportál

Mennek a találgatások, Mbappé nem edzett labdával

2022. december 12., hétfő 18:50

Aggódhatnak a francia drukkerek, Aurélien Tscouaméni és Dayot Upamecano sérülését követően a kulcsjátékosnak tartott Kylan Mbappé sincs százszázalékos állapotban, a hétfő edzésen ugyanis csak labda nélküli gyakorlatokat végzett el. Aggódhatnak a válogatottnál a Marokkó elleni elődöntő miatt?

Ugyan Franciaország nem holnap, hanem csak szerda este 20 órakor lép pályára a katari világbajnokság elődöntőjében, a Marokkó elleni összecsapást megelőzően sorra érkeznek rossz hírek a nemzeti csapat háza tájáról. 

Didier Deschamps szövetségi kapitány először Aurélien Tchouaméni miatt aggódhatott, aki az angolok ellen 2–1-re megnyert negyeddöntőn szenvedett kisebb vádlisérülést – emiatt kénytelen volt kihagyni a mai edzést is. Dayot Upamecano is hiányzott, aki kisebb betegséggel küzd, a hírek szerint torokfájás miatt maradt távol a tréningtől – írja a francia L'Équipe

Ugyan a rossz hírek ellenére és az edzés kihagyása ellenére mindkét futballista vélhetően ott lehet végül az elődöntőn, a franciáknak sokkal nagyobb problémájuk is akadhat, ugyanis

A HÉTFŐI TRÉNINGEN KYLIAN MBAPPÉ SEM VÉGZETT TELJES KÖRŰ MUNKÁT, A PSG TÁMADÓJA A LABDÁS GYAKORLATOKAT NEM VÉGEZTE EGYÜTT A TÖBBIEKKEL.

Ez már sokkal inkább aggasztó lehet Deschamps-ék számára, ugyanis múlt héten Mbappé szintén kihagyott egy tréninget bokaproblémái miatt – vélhetően most is ezt pihentette.

Nem ő volt azonban az egyetlen a csapatban, aki nem húzott futballcipőt a tréningre, Raphael Varane, Ousmane Dambélé és Theo Hernández is könnyített munkát végzett. 

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Kylian Mbappé (k) és csapattársai edzésen vesznek részt Dohában 2022. december 12-én. Fotó:  FRANCK FIFE / AFP)

Rovatok