Index Vakbarát Hírportál

Messi feleségét is elkapta a világ legkülönösebb futballdrukkere

2022. december 13., kedd 16:04

Zeljko Buljubasic Splitben született ötven éve, Dalmácia legnagyobb városában, ám még csak három hónapos volt, amikor a család munkát keresve Argentínába, Santa Fe tartományba, Rosarióba költözött. Zeljko azóta ott él, argentinnak vallja magát, de dolgoznak benne a horvát gének is, és ezért úgy döntött, megosztja a szívét. Kedd este a világbajnoki elődöntőben, a Loszaíl Stadionban olyan mez lesz rajta, amelynek egyik fele argentin, a másik horvát nemzeti színekben pompázik.

Bejárta a világsajtót az a fotó, amelyet Zeljko Buljubasic a Facebook-oldalán osztott meg, és amelyen Antonella Roccuzzóval, Lionel Messi feleségével pózol a dohai utcán.

Az ember azt gondolná, Zeljko vérmes argentin drukker, és ez részben igaz is, de csak részben; merthogy legalább annyira dobog a szíve a horvátokért is. Tudniillik ötven éve Splitben született a férfiú, aki azonban három hónapos kora óta Argentínában él. 

Zeljko korábban még sohasem jutott el világbajnokságra, most azonban elhatározta, ha törik, ha szakad, kijut Katarba.

Ki is jutott, sőt Argentína és Horvátország valamennyi mérkőzését látta.

Ez a hagyomány nem szakad meg, mert kedd este ott lesz a Loszaíl Stadion nézőterén, az Argentína–Horvátország-elődöntőn. 

Buljubasic kezén a Mi capitán (Az én kapitányom) felirat olvasható, és a 10-es szám, ami egyszerre utal Lionel Messire és Luka Modricra, a két válogatott csapatkapitányára.

Megosztom a szívem Argentína és Horvátország között. Az egyik a hazám, a másik a szülőhelyem.

Ezt mondta Buljubasic a Slobodna Dalmacijának és az Infobaénak, valamint a La Naciónnak is – tudniillik a horvát és az argentin lapok is kiszúrták az Arteagában lakó csodabogarat. 

Amúgy Arteaga alig száz kilométerre fekszik Rosariótól, Lionel Messi szülővárosától, tehát Buljubasic, ha úgy tetszik, jó helyen lakik. Foglalkozására nézve disc jockey, tehát nyilván nem szégyellős fajta. Tele is van vele a világsajtó. 

Zeljko nagy pillanata akkor érkezett el, amikor összefutott a dohai utcán Lionel Messi feleségével, Antonella Roccuzzóval. 

Egyből odaléptem hozzá, és megkérdeztem, csinálhatunk-e egy közös fotót. Anto csípőből válaszolt: Claro que sí! (Hát persze!) Nemcsak gyönyörű nő, hanem roppant szerény és barátságos!

Így áradozott Zeljko egyik bálványa feleségéről. Mert a másik természetesen Luka Modric...

Most már mindenképpen ott lesz a csapatom a döntőben, akárki is győz – magyarázta Zeljko. – Nincs nálam boldogabb ember a földön. Este láthatom egymás ellen a két bálványomat, Messit és Modricot, majd vasárnap a döntőben biztos, hogy valamelyikük pályára lép. Én már nem járhatok rosszul...

(Borítókép: Jack Guez / AFP)

Rovatok