Index Vakbarát Hírportál

A manchesteri kudarc után Cristiano Ronaldo visszatért Madridba

2022. december 14., szerda 17:08

Miután a portugál válogatott meglepetésre búcsúzott a világbajnokság negyeddöntőjében Marokkó ellen, Cristiano Ronaldo nem manchesteri vagy madeirai otthonába utazott haza, Madridba érkezett meg.

Egybehangzó sajtóinformációk jelentették, hogy az ötszörös aranylabdás Ronaldo Madridba utazott kudarcba fulladt világbajnoki szereplése után. Sőt a megbízható források információi szerint a 

37 éves támadó a Real Madrid edzőkomplexumában tréningezett szerdán, amire külön engedélyt kapott korábbi csapatától. 

Fontos hozzátenni, hogy a Valdebebasban található edzőközpontban nem azon a pályán edzett Ronaldo, ahol a Real Madrid is tréningezik, hanem egy külső, kizárólag számára elkerített területen. 

Már a világbajnokság előtt a média kereszttüzébe került

Cristiano Ronaldo már november közepén – mielőtt elutazott volna a portugál válogatottal a világbajnokságra – felhívta magára a figyelmet Piers Morgannek adott interjújával. A 37 éves támadó többek között azt is elmondta, hogy elárulva érzi magát a Manchester Unitednél, és nincs meg a tisztelet edzője, Erik ten Hag felé sem. Ronaldo azt is kritizálta, hogy első manchesteri időszakához képest semmilyen előrehaladást, fejlődést nem tapasztalt a klubnál. 

Ennek hamar meg is lett az eredménye, a világbajnokság alatt a Manchester United bejelentette: közös megállapodással felbontották Cristiano Ronaldo szerződését, így jelenleg klub nélküli az ötszörös aranylabdás támadó. Katarban sem volt nyugta a klasszisnak, számtalan olyan pletyka, híresztelés látott napvilágot vele kapcsolatban, miszerint akár  el is hagyná a válogatottat a torna alatt, miután Fernando Santos szövetségi kapitány a kispadra száműzte, és kikerült a kezdőcsapatból. 

Ronaldo ezeket a híreket azonnal cáfolta, és leszögezte: soha, semmilyen körülmények között nem hagyná el a portugál nemzeti csapatot. Új klubjával kapcsolatban is több hír jelent meg, a legtöbb arról szólt, hogy az arab világban köthet ki csillagászati fizetésért cserébe, de ezt az állítást is hamar tagadta a támadó. 

Egy dolog biztos: a futballtörténelem egyik legkiválóbb labdarúgója pályafutása végéhez közeledve könnyen lehet, hogy közel sem ezt a lezárást képzelte el. 

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok