Index Vakbarát Hírportál

Messi eloszlatta a kétségeket pályafutása folytatását illetően

2022. december 14., szerda 07:43

A vasárnapi döntő lesz Lionel Messi utolsó világbajnoki mérkőzése, ezt egyértelművé tette az immár 171-szeres válogatott argentin csapatkapitány. Az akár Franciaország, akár Marokkó elleni fellépéssel a 35 éves zseni 26. vb-meccsét fogja játszani, és azzal megdönti Lothar Matthäus rekordját. Lionel Scaloni argentin szövetségi kapitány leborult Messi nagysága előtt, nem aprózta el: a történelem legnagyobb labdarúgójának nevezte.

Azok után, hogy Argentína bejutott a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, jelentős részben Lionel Messi káprázatos játékának, tizenegyesgóljának és minden idők egyik legvarázslatosabb gólpasszának köszönhetően, az immár 171 válogatottsággal és 25 vb-mérkőzéssel rendelkező csapatkapitány kijelentette:

A vasárnapi döntő lesz az utolsó vb-mérkőzésem. Túl sok év van hátra a következőig, és nem hinném, hogy addig kihúzom.

Óriási boldogság, hogy bejutottunk a döntőbe – folytatta. – Csodálatos dolog, hogy az utolsó világbajnoki mérkőzésem a döntő lesz, az érzelmek folyton elhatalmasodnak rajtam ezen a vb-n. Nagyon megérint, ahogy az argentin nép megéli ezt a tornát.

Messi hangsúlyozta, hogy minden másnál fontosabb a nagy közös cél, a világbajnoki cím megszerzése, és már csak egyetlen lépésre vannak az álom beteljesülésétől azok után, hogy annyit harcoltak érte. És bízik benne, hogy ezúttal sikerülni fog.

Emlékezetes, hogy nyolc éve Brazíliában Argentína elvesztette a döntőt Németország ellen. 

Lionel Scaloni szövetségi kapitány leborult csapatkapitánya lába elé a Horvátország ellen 3–0-ra megnyert elődöntő után, amelyen Messi egy gólt és két gólpasszt hozott össze, hiszen Julián Álvarez első gólja előtt is ő adta a labdát a csatárnak, jóllehet az is kellett, hogy kétszer visszapattanjon a labda a fiatal játékoshoz.

Igen, Messi a futballtörténelem legnagyobb játékosa – fogalmazott a szakvezető. – Sokan a szemünkre vetik, hogy azért mondjuk ezt, mert argentinok vagyunk, és kitör belőlünk az argentinok egoizmusa, de nem erről van szó. Nem férhet kétség hozzá, hogy Messi a történelem legnagyobb futballistája.

Majd ki is fejtette álláspontját: „Már régóta mondom ezt, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nap mint nap láthatom Leót az edzéseken a stábommal együtt, és bevallom, mindez olyan élmény, amit semmivel sem cserélnék el. Valahányszor látod őt, mindig átragad a lelkesedése a többiekre, rád is, valami olyasmit indít el az emberben, amit nem is tudok kifejezni. Csak annyit tudok mondani, szerencsések vagyunk, hogy az argentin válogatott égszínkék-fehér mezét viseli.

És ezek után egy csokor az argentin média és a világlapok szalagcímeiből:

La Nación: Argentína a döntőben! Messi mágiája és Julián Álvarez gólereje repítette a válogatottat.

Clarín: Argentína döntős, a legjobb Messinek és a halálos Álvareznek köszönhetően.

La Voz: Elon Musk is gratulált Argentína döntőbe jutásához.

La Capital: Argentína kitömte Horvátországot, és ott van a döntőben.

Marca: Tessék, Leo, itt van! Messi apoteózisa.

Sport: A döntőbe!

As: Melyik bolygóról érkeztél?

La Gazzetta dello Sport: MaraMessi

Corriere dello Sport: L'Alter Diego

Once: Diez mio! 

Sport (lengyel): FinaLeo Messi

Slobodna Dalmacija: Fel a fejjel, hősök vagytok!

Érdemes megnézni, hogyan ünnepelte a döntőbe jutást a Messi család, Antonella Roccuzzo, a feleség és a három gyerek:

Végezetül nézzük meg még egyszer minden idők egyik legszenzációsabb kabinetalakítását a világbajnokság kiemelkedő tudású védője, Josko Gvardiol díszkíséretében:

(Borítókép: Lionel Messi 2022. december 13-án. Fotó: Jose Breton / Pics Action / NurPhoto via Getty Images)

Rovatok