Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, mégsem Livakovic lesz a megoldás a Bayern kapusgondjaira

2022. december 14., szerda 19:46

A jelek szerint mégis visszahívhatja monacói kölcsönszerződéséből Alex Nübelt a Bayern München. Erre a kapus ügynökének szavaiból lehet következtetni, aki az Abendzeitungnak nyilatkozott. Mint ismeretes, a bajor sztárcsapat egyese, Manuel Neuer a világbajnokságot követően síbalesetet szenvedett, emiatt a 2022–2023-as idényben már nem léphet pályára.

A korábbi sajtóhírek arról szóltak, a Bayern München fő kiszemeltje a horvát válogatottal az elődöntőig parádés vb-teljesítményt nyújtó Dominik Livakovic kerülhet Neuer helyére, ám a friss információk fényében már kevésbé tűnik valószínűnek a 27 éves játékos szerződtetése.

Bár Stefan Backs, a szintén a Bayern kötelékéhez tartozó, ám kétéves monacói kölcsönszerződését töltő Alexander Nübel ügynöke korábban arról tájékoztatta a nyilvánosságot, a bajorok egyelőre nem vették fel vele a kapcsolatot, hogy szeretnék visszarendelni védencét a hercegségből, mára ez megváltozott.

Arról tájékoztattak, hogy felvették a kapcsolatot a Monacóval, ugyanakkor döntés még nem született az ügyben. Alex kényelmes helyzetben van, egyáltalán nem érzi, hogy sürgetné bármi

– idézte a menedzser Abendzeitungnak adott nyilatkozatát az átigazolási szakíró, Fabrizio Romano a Facebook-oldalán.

A jelek szerint a korábbi kiváló kapus, Oliver Kahn által irányított klubvezetés a kelleténél nagyobb luxusnak érezné, hogy Neuer sérülése után lemondjon Nübel esetleges játékáról. Bár érdemes azt is megjegyezni, mivel a Bayern jelenlegi keretében a 34 éves Sven Ulreich mellett egyedül a 19 esztendős, Johannes Schenk szerepel, még az sem szülne túlzott versenyt a posztért, ha januárban két kapussal bővítené a vezérkar Julian Nagelsmann vezetőedző választási lehetőségeit.

Livakovic az Argentína elleni elődöntőben három gólt kapott, az elsőt tizenegyesből, amit ráadásul épp az ő ütközése után fújt be a játékvezető.

(Borítókép: ANP via Getty Images)

Rovatok