Index Vakbarát Hírportál

A horvát szövetségi kapitány megható gesztusa Messihez

2022. december 14., szerda 09:23

Az Argentína–Horvátország labdarúgó világbajnoki elődöntő befejezése után egészen másféle jelenetek zajlottak, mint amilyen az Argentína–Hollandia-negyeddöntő botrányos fináléja volt. Az érdem egy talpig úriemberé, Zlatko Dalicé, a horvátok szövetségi kapitányáé.

Szívet melengető jelenet zajlott le az Argentína–Horvátország vb-elődöntő után, amikor Lionel Messi éppen interjút adott az egyik argentin tévéállomásnak. Zlatko Dalic, a vesztes horvátok szakvezetője odament az argentin csapatkapitányhoz, és szívélyesen gratulált neki a döntőbe jutáshoz. Éles ellentétben állt ez a jelenet a Hollandia elleni negyeddöntő utáni epizóddal.

 Dalic a sajtóértekezleten sem hazudtolta meg önmagát:

Túl sok újat nem tudok mondani Messi kvalitásairól – kezdte. – Az utóbbi 15 évben alighanem ő volt a világ legjobb labdarúgója, és ma is remekül játszott, veszélyesen. Ő jelentette a kvalitásbeli különbséget Argentína javára. Robbanékony és technikás futballt mutatott be nagyon magas színvonalon. Ez az a Messi, akire valójában számítottunk. Ami bennünket illet, egy nagy generációnak vélhetően ez volt az utolsó világbajnoksága. Nagy eredményeket értek el ezek a játékosok, Horvátországnak dicsőséget hoztak, kétszer egymás után eljutottak a vb elődöntőjébe. Jó lett volna világbajnoki címmel megkoronázni ezt a gyönyörű menetelést, de hát nem sikerült. Úgy vélem, ezek a játékosok még folytatják a 2024-es Európa-bajnokságig, és még lejátsszák a Nemzetek Ligája döntőjét. Én még maradok a helyemen, a 2024-es Eb-ig szól a szerződésem, fél év múlva játsszuk a Nemzetek Ligája döntőjét.

Annyit még ehhez hozzá kell tenni, hogy Luka Modric, a csapatkapitány elismerte: Argentína jobb volt, megérdemelte a győzelmet, ugyanakkor élesen bírálta az olasz játékvezető működését. 

 (Borítókép: Zlatko Dalic 2022. december 9-én. Fotó: Lars Baron / Getty Images)

Rovatok