Index Vakbarát Hírportál

Megvan, ki vezeti a világbajnokság döntőjét

2022. december 15., csütörtök 18:00

Az már a keddi és szerdai elődöntők után kiderült, hogy az idei foci-vb döntőjét a címvédő Franciaország és a Lionel Messi vezette Argentína vívja majd vasárnap, magyar idő szerint 16.00 órától, csütörtök délután pedig arra is fény derült, hogy ki fújja majd a sípot a fináléban.

A FIFA a lengyel Szymon Marciniakra bízta a döntőt, aki eddig két meccsen dirigált Katarban. Érdekesség, hogy éppen az aranyéremért harcba szálló csapatok egy-egy összecsapásán: a 41 éves sípmester volt a játékvezetője a francia–dán csoportmeccsnek (2–1), valamint az Argentína–Ausztrália (2–1) mérkőzésen tevékenykedett.

Marciniak 2011 óta tagja a FIFA bírói keretének, ott volt a 2018-as oroszországi világbajnokságon is, ahol Messiéknek szintén vezetett egy találkozót, az Izland elleni, 1–1-gyel zárult összecsapást a D csoportban.

Ő az első lengyel játékvezető, aki világbajnoki döntőben közreműködhet.

Ön szerint melyik válogatott lesz a 2022-es világbajnok?

  • 18509
    Argentína
  • 12371
    Franciaország

A vb-döntő esélyeiről a Sportcast vb-extra legutóbbi epizódjában részletesen is beszélgettünk.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Szymon Marciniak. Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok