Index Vakbarát Hírportál

„Modric? Nem lehet szavakkal leírni, egyszerűen hihetetlen ember!”

2022. december 17., szombat 20:48

A katari labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerző horvátok jobbhátvédje, Josip Juranovic a Marokkó elleni győztes találkozót követően az együttes szerepléséről, Luka Modricról, a nemzeti büszkeségről és a most legyőzött ellenfélről is beszélt az interjúfolyosón az újságírók kérdéseire válaszolva.

A torna első hat meccsét végigjátszó, összesen 600 percet futballozó védő úgy véli, hogy már a Nemzetek Ligája-meccseken (amikor Dániát, Franciaországot és Ausztriát megelőzve jutottak a négyes döntőbe) is bizonyították, hogy erős csapat az övék, amelyre érdemes figyelni a vb-n.

A 27 éves horvát jobbhátvéd a csapatkapitány Luka Modricról is beszélt, akit nem győzött magasztalni az újságíróknak az interjúfolyosón.

Luka hihetetlen. Emberként elsődlegesen, de játékosként is. Nem lehet szavakkal leírni. Láthatjátok, 37 évesen is talán az egész torna legjobb középpályása volt, tényleg hihetetlen. Hogy játszik-e majd a 2024-es Eb-n? Remélem, mert ha vele játszol, minden sokkal könnyebb.

A bronzmeccset a sérülése miatt kihagyó futballista elmondása szerint ha csak egy meccset kellene kiemelni a tornáról, akkor a brazilok ellenit nevezné meg, amikor mindenki jól teljesített a horvát csapatból szerinte egy rendkívül fontos összecsapáson.

„Meg akartuk mutatni mindenkinek, hogy egy ilyen kis ország, mint Horvátország, meg tud verni bárkit” – mondta a brazilok kiejtéséről.

A most legyőzött ellenféllel kapcsolatban hozzátette, rendkívül erős csapatnak tartja a marokkóit, amely a 2018-as horvátra emlékeztette őt, hiszen mindenki által leírt gárdaként teljesített szenzációsan a favoritokkal szemben.

A horvátok az elmúlt 24 évben a harmadik világbajnoki érmüket szerezték meg az 1998-as bronzot és a 2018-as ezüstöt követően.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
BRONZMÉRKŐZÉS
Horvátország–Marokkó 2–1 (2–1)
al-Rajján, 
Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 137 néző. Vezette: al-Dzsasszim (katari)
Horvátország:
 Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Kramaric (Vlasic, 61.), Majer (Pasalic, 66.), Orsic (Jakic, 95.) – Livaja (Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Marokkó: Bono – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 67.), Attijat – el-Kannusz (Unahi, 56.), Amrabat, Szabiri (Ser, a szünetben) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Ragragi
Gólszerző: Gvardiol (7.), Orsic (42.), ill. Dari (9.)

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Ivo Grbic, Borna Sosa, Dejan Lovren, Josip Juranovic és Luka Modric 2022. december 17-én. Fotó:  Sebastian Frej / MB Media / Getty Images)

Rovatok