Argentína drámai tizenegyespárbaj után nyerte meg a katari labdarúgó-világbajnokságot, megszerezve a dél-amerikai ország harmadik világbajnoki címét. A mérkőzés után az argentin játékosok még nem tudták felfogni, mi is történt velük pontosan.
Újabb tizenegyest hárított Emiliano Martínez, az argentinok hálóőre a drámai tizenegyespárbajban, amivel hozzásegítette országát a világbajnoki címhez. A vb egyik legjobb kapusa sokszor jelentette a különbséget a pályán, több bravúrjának is köszönhető, hogy Argentína története harmadik világbajnoki címét ünnepelheti. A mérkőzés után Martínez elmondta: úgy érezte, végig uralták a mérkőzést.
Óriásit szenvedtünk a mérkőzés alatt. Két balszerencsés eset után kaptunk két gólt, amivel kiegyenlített az ellenfél. Utána újra megszereztük a vezetést, aztán újra ítéltek ellenünk egy büntetőt. Aztán következett az, amiről mindig is álmodtam, hogy világbajnok legyek. Nem tudtam elképzelni korábban, hogy így nyerjük meg a világbajnokságot
– mondta könnyeivel küszködve az argentinok kapusa az M4 Sport közvetítésében bemutatott interjúban. Hozzátette: nyugodt volt a tizenegyespárbaj alatt is, nyugalmat kellett sugároznia csapattársai felé. A világbajnoki címét családja számára szeretné ajánlani.
Nyugodt voltam a mérkőzés alatt, még annak ellenére is, hogy mit éltünk meg az elmúlt hetekben a világbajnokság alatt. Nagyon megszenvedtünk a győzelemért, de minél többet kell szenvedni a győzelemért, annál értékesebb számunkra. Remélem, ez a győzelem a példa erejével szolgál sokak számára
– értékelt szűkszavúan Rodrigo De Paul.
Felbecsülhetetlen értékű számomra, hogy világbajnokságot nyerhettem hazám számára. Köszönöm, hogy szurkolóink sosem engedték el a kezünket, mindig buzdítottak minket. Remélem, büszke ránk az országunk
– mondta Enzo Fernández. Leandro Parades is elmondta közvetlenül Fernández után: számára felfoghatatlan, hogy világbajnoknak mondhatja magát.
Nehéz lenne elmagyarázni, mit élünk meg jelenleg. A családomra, a barátaimra gondolok, nekik szeretném a világbajnoki címemet ajánlani.
LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Argentína–Franciaország 3–3 (2–0, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel: 4–2
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 966 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Argentína: E. Martínez – Molina (Montiel, 91.), Romero, Otamendi, Tagliafico (Dybala, 122.) – Di María (Acuna, 64.), De Paul (Paredes, 102.), E. Fernández, Mac Allister (Pezzella, 116.) – J. Álvarez (La. Martínez, 102.), Messi. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Franciaország: Lloris – Koundé (Disasi, 121.), Varane (Konaté, 113.), Upamecano, T. Hernández (Camavinga, 72.) – Tchouaméni, Rabiot (Fofana, 96.) – Dembélé (Kolo Muani, 41.), Griezmann (Coman, 71.), Mbappé – Giroud (M. Thuram, 41.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Messi (23., 109 – az elsőt 11-esből), Di María (36.), ill. Mbappé (80., 82., 118 – az elsőt és a harmadikat 11-esből)
Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.
(Borítókép: Getty Images)