Index Vakbarát Hírportál

Hazaérkezett a bronzérmes horvát válogatott a focivébéről

2022. december 18., vasárnap 20:08

Tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat vasárnap Zágrábban: tízezrek éljenezték a világbajnoki bronzérmes csapatot a főtéren és az utcákon.

Az MTI szerint a focisták gépe 17 óra után szállt le a horvát fővárosban. A landolás után Nikolina Brnjac idegenforgalmi és sportminiszter, Tomislav Tomasevic, Zágráb polgármestere és Kresimir Ackar, Velika Gorica polgármestere fogadta őket. 

A játékosokat a Franjo Tudjman repülőtérről busszal szállították a Jellasics főtérre, melynek útvonalán ezrek sorakoztak fel, hogy üdvözöljék a nemzeti csapatot. A főtéren szintén több tízezren várták őket. Az index.hr portál szerint

összesen körülbelül 80 ezer ember várta az utcákon a bronzérmeseket.

Bár a rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy ne használjanak pirotechnikai eszközöket, a fáklyák még a játékosok megérkezése előtt vörösbe öltöztették az eget.

A tömeg miatt a válogatottat szállító autóbusz csak lassan tudott haladni. A mindössze 22 kilométer hosszú utat másfél óra alatt tették meg.

Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom.

Négy évvel ezelőtt félmillió ember várta az akkor ezüstérmes horvát válogatottat Zágrábban, Horvátország történetében addig még soha nem volt hasonló tömeges megmozdulás. A horvát labdarúgó-válogatott az ország függetlensége óta hat világbajnoki tornán szerepelt, és háromszor ért el dobogós helyezést.

(Borítókép:  Borut Zivulovic / Reuters)

Rovatok