Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi: Annyiszor álmodtam róla, hogy még mindig nem tudom elhinni

2022. december 19., hétfő 11:03

Argentína történelme harmadik világbajnoki címét szerezte meg vasárnap Katarban, a csapat kapitánya, Lionel Messi pedig végre a csúcsra ért. A hétszeres aranylabdás klasszis a közösségi médiában érzelmes üzenettel köszönte meg a támogatást, biztatást.

10 spanyol bajnoki győzelem, egy Ligue 1-trófea, hét-hét spanyol kupa és spanyol szuperkupa-győzelem, négy Bajnokok Ligája-siker, három klubvilágbajnoki cím, egy Copa América-győzelem és hét Aranylabda után immár teljes Lionel Messi gyűjteménye, és hazájával megnyerte a világbajnokságot is. 

Az argentinok klasszisa érzelmes üzenetben köszönte meg a családja és a szurkolók biztatását a történelmi siker után. 

„Világbajnokok!”

– kezdi Instagram-bejegyzésében a világbajnok Lionel Messi. 

Annyiszor álmodtam róla, annyiszor meg akartam már nyerni, hogy még mindig nem tudom elhinni, hogy sikerült. Köszönöm a családomnak, köszönöm mindazoknak, akik támogattak és hittek bennünk. Ismét megmutattuk, hogy az argentinok, ha együtt és egységesen harcolunk, bármire képesek vagyunk. Az érdem a csapaté, ebben mindannyiunk ereje benne volt, ugyanazért az álomért harcoltunk, ami minden argentin álma is volt. Megcsináltuk! Hajrá, Argentína!

– írta a 35 éves labdarúgó. 

És ezzel a világbajnoki címmel sokak szerint le is zárult az a vita, hogy ki minden idők legjobb játékosa.

Paulo Dybala csereként állt be a mérkőzésen, de a tizenegyespárbajban szerepet kapott, és nem hibázta el lövését. A közösségi médiában azt írta a 29 éves támadó: egy olyan álom teljesült be számára, amiről mindenki kisgyermek kora óta álmodott. 

A 35 éves Lionel Messi a döntő után úgy fogalmazott, nem mondja le a válogatottságot, nem fejezi be a csúcson, mert a továbbiakban is mindenképp viselni szeretné az argentin csapat világbajnok mezét.

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Argentína–Franciaország 3–3 (2–0, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel: 4–2
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 966 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Argentína: E. Martínez – Molina (Montiel, 91.), Romero, Otamendi, Tagliafico (Dybala, 122.) – Di María (Acuna, 64.), De Paul (Paredes, 102.), E. Fernández, Mac Allister (Pezzella, 116.) – J. Álvarez (La. Martínez, 102.), Messi.Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Franciaország: Lloris – Koundé (Disasi, 121.), Varane (Konaté, 113.), Upamecano, T. Hernández (Camavinga, 72.) – Tchouaméni, Rabiot (Fofana, 96.) – Dembélé (Kolo Muani, 41.), Griezmann (Coman, 71.), Mbappé – Giroud (M. Thuram, 41.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Messi (23., 109 – az elsőt 11-esből), Di María (36.), ill. Mbappé (80., 82., 118 – az elsőt és a harmadikat 11-esből)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok