Index Vakbarát Hírportál

Messi győzelmi posztja mindent vitt, egyetlen Instagram-fotót sem kedveltek ennyien

2022. december 20., kedd 08:03 | aznap frissítve

Lionel Messinél aligha van most népszerűbb ember a Földön. Mindezt a számok is alátámasztják, ugyanis az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitányának azt az Instagram-posztját, amelyen a magasba emeli a világbajnoki trófeát, eddig a pillanatig több mint 54,1 millióan kedvelték, ami a sportolók között világrekordnak számít. De már az 56 milliós abszolút világcsúcs is karnyújtásnyira van, meglehet, mire ez az írás élesedik, az is megdől.

Lionel Messi e pillanatban mindenki kedvence. Az egész világon, nem csupán szülőhazájában, Argentínában. Ezt az állításunkat alátámasztandó, eddig a pillanatig 54,1 millió like-ot kapott az Instagramon az a fotója, amelyiken a magasba emeli a világbajnoki trófeát a katari éjszakában minden idők legizgalmasabb vb-döntője után.

Megint megdőlt egy rekord

A sportolók like-versenyében mostanáig Cristiano Ronaldo vezetett 41,9 millió kedveléssel, amit arra az ikonikus, általa feltöltött képre kapott, amelyen Messivel sakkozik a portugál sztár egy Luis Vuitton bőrönd tetején. 

Nos, Messi ezt 16 óra leforgása alatt túlszárnyalta, ennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az alábbi poszt elérje a 42 millió kedvelést. (Délelőtt már 54,1 milliónál jár a számláló.) Már nincs messze az 56 milliós abszolút világcsúcs sem, amelyet egy Christ Godfrey nevű ember tart egy tojás (!) fotójával, 2019 óta. 

Ez tehát a listavezető poszt, melynek a szövege a következő:

Világbajnokok vagyunk!

Annyiszor álmodtam erről, annyiszor kívántam, hogy még mindig nem tudom elhinni, hogy sikerült.

Köszönöm a családomnak, mindenkinek, aki segített engem, és azoknak is, akik hittek bennünk. Újfent bebizonyítottuk, hogy mi, argentinok, ha összefogunk és egységesek vagyunk, bármit képesek vagyunk elérni. Az érdem ezé a csapaté, amelyben az egyének a közösség érdekeit a sajátjuk elé helyezték, az az erő, amellyel mindenki ugyanazon álom megvalósításáért küzdött, ami minden argentin álma volt. 

És sikerült! 

Hajrá, Argentína, a fenébe is!

Frissítés!

Kedden délután fél ötkor már 62,3 milliót mutatott a számláló, tehát bőven megdőlt az ominózus tojás világrekordja. Ez azt jelenti, hogy a Messi-poszt a valaha legtöbb kedvelést vonzó fotó az Instagramon, legyen szó sportolóról vagy civilről.

(Borítókép: Kai Pfaffenbach / Reuters)

Rovatok