Index Vakbarát Hírportál

A világbajnoki döntő után történtek miatt indított vizsgálatot a FIFA

2022. december 24., szombat 12:53

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan jutottak be egyes személyek „jogosulatlanul” a pályára a világbajnokság döntőjét követően, miután a közösségi médiában elterjedtek olyan képek és videók, amelyeken a török sztárséf, Nusret Gökce az argentin játékosokkal és a világbajnoki trófeával ünnepel.

Gökce, aki egy étteremlánc tulajdonosa, és akit „Salt Bae” néven ismer a világ, az Instagram-oldalán videókat és fotókat tett közzé magáról az argentin játékosokkal, miután a dél-amerikai futballisták tizenegyesek után legyőzték a címvédő Franciaországot a katari torna fináléjában.

Arról is készült fotó, amint a világbajnoki trófeát tartja a kezében. A FIFA honlapja szerint a trófeát csak „kiválasztott személyek”, köztük a korábbi győztesek és államfők érinthetik meg.

Impeach whoever let Salt Bea in on the pitch after the World Cup final. pic.twitter.com/caWuI7IDS1

— Gentleman Overboard (@FScholde) December 20, 2022

A közösségi médiában keringő videókon az is látható, ahogy Gökce Lionel Messit a karjánál fogva rángatja, hogy ezzel próbálja felhívni magára az argentin csapatkapitány figyelmét.

Gökce 2017-ben vált híressé, miután olyan videókat posztolt a közösségi médiában, amelyeken teátrális mozdulatokkal sózza a steakjeit, írja a CNN.

Az étterem-tulajdonos több focistával és más hírességgel is fotózkodott már éttermeiben, köztük Robert Lewandowskival és Kylian Mbappéval.

Rovatok