Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid 100 millió eurós ajánlatra készül a vb-sztárért

2023. január 1., vasárnap 18:53

Az ESPN értesülése szerint a Real Madrid kész akár 100 millió eurónál magasabb ajánlatot is tenni a januári átigazolási időszakban a Dortmundnak Jude Bellinghamért.

A 14-szeres BEK/BL-győztes régóta figyeli a fiatal futballistát, akiért PL-gigászokkal (Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United) kell megvívnia.

Novemberben a Mersey-parti „vörösök” tűntek befutónak, de a Real is jó helyzetben volt a lap szerint, azóta pedig a világbajnokságon is bizonyított a még mindig csak 19 éves angol középpályás: a torna egyik legjobb játékosaként ténykedett a „háromoroszlánosoknál”.

Remek teljesítménye nyilván még feljebb srófolta a vételárát, ami azért megnehezítheti a spanyol együttes dolgát, ugyanis az ESPN forrása szerint a Real Madrid nem kíván „őrült” ajánlatot tenni.

Márpedig azért erre, egyre inkább úgy fest, hogy szükség lenne... A blancók abban reménykedhetnek, hogy egy 100 millió eurós ajánlat és Florentino Pérez, valamint Hans-Joachim Watzke jó kapcsolata segíthet összehozni a transzfert.

A forrás arról számolt be, hogy a spanyol klub és a játékos képviselőinek egyeztetései jól alakultak, és tudnának hosszú távú megegyezést kötni, amennyiben a Dortmund hajlik az eladásra.

A Real a nyáron a 22 éves Aurélien Tchouaménit is megszerezte a 20 esztendős Eduardo Camavinga és a már 24 éves Federico Valverde után, így a jövő biztosítottnak látszik akkor is, ha a 37 éves Luka Modric és a 33 esztendős Toni Kroos már nem képes húzni a királyi gárda szekerét.

A 19 éves korára már 156 felnőtt bajnokin és 22 angol válogatott meccsen pályára lépő Bellingham azért biztosan nem gyengítené a csapatot...

(Borítókép: Jude Bellingham a világbajnokság során a legnagyobb sztárokkal is felvette a versenyt – Fotó: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Rovatok