Index Vakbarát Hírportál

Szélvészgyors futballistáért robbant bankot a Chelsea

2023. január 1., vasárnap 15:02

A The Athletic értesülése szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea megegyezett a francia élvonalban játszó AS Monacóval Benoit Badiashile átigazolása kapcsán.

A 21 éves futballista a hírek szerint 37-38 millió euró körüli összegért érkezik a londoniakhoz, és már meg is egyeztek a felek a hosszú távú szerződés részleteiről, így már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat van hátra, hogy hivatalos legyen az üzlet.

A „kékek” régóta szeretnék megtalálni az ideális játékost a bal oldali belső védő posztjára, korábban a világbajnokságon remeklő Josko Gvardiollal is megvolt már a hírek szerint az elvi egyezség, csak nem sikerült dűlőre jutni a fiatal horvát klubjával, az RB Leipziggel.

Ezt követően a frankfurti Evan N’Dicka és a leverkuseni Piero Hincapié neve forgott a csapat körül, miután a Chelsea a nyáron Antonio Rüdigert és Andreas Christensent is ingyen bukta el.

A 194 centi magas védő méretét meghazudtoló módon villámgyors, kétszer jutott szóhoz eddig a francia válogatottban, az Ausztria és a Dánia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. 21 éves kora ellenére kifejezetten rutinosnak mondható, hiszen már 135-ször lépett pályára a Monacóban az elmúlt négy és fél év alatt.

Badiashile a Chelsea-nél Thiago Silvával, Kalidou Koulibalyval, Trevoh Chalobah-val és Wesley Fofanával küzdhet meg a belső védő posztjáért.

(Borítókép: Az Európa-ligában a Ferencváros ellen is szerepelhetett – Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Rovatok