Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmeket megszégyenítő drámai zenére szállt le C. Ronaldo Szaúd-Arábiában

2023. január 3., kedd 15:07 | aznap frissítve

Kedd este mutatják be Cristiano Ronaldót új csapatában, az al-Nasszrben. Megérkezéséről délután drámai videót posztolt a klub.

Valószínűleg egy középszerű hollywoodi akciófilm költségvetéséből forgatták le azt a videót, amely Cristiano Ronaldo megérkezéséről szól Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba. A körülbelül másfél perces alkotás elején a sötétben sejtelmesen begördül egy autó, majd pálmafákat és sárga rózsacsokrokat láthatunk. Ezután megpillantunk egy Ronaldo-mezt egy gyereken, előbb latin, majd arab betűkkel. Mindezt Hans Zimmert megszégyenítő drámai zene kíséri. 

Ezt követően begördül a repülőgép, amelyről a kivilágított, vörös szőnyeges lépcsőn lassítva sétál le Cristiano Ronaldo és családja. A repülőtér terminálján folytatódik a lassított sétagalopp, a zene pedig egyre fokozódik, és mintha csak a világ megmentőit látnánk a képben sétálni, a kamera alulról veszi a Cristiano családot. A lassítás marad, a zene pedig nagyjából annyira katartikus, mintha egy szuperhősfilm csúcspontján járnánk. 

Majd a felvétel elején megpillantott Ronaldo-mezes gyerekek átadják a virágcsokrokat, közben pedig váltakoznak a képek. Hol az ötszörös aranylabdás néhol vidám, néhol kicsit ijedt arcát közeliben, hol a virágot ajándékozó gyerekeket látjuk. Még néhány playboymosolyt, majd egy focipályára illő mutogatást elereszt a portugál klasszis, később lecsendesül a zene, és a videó elején látott autóval elhajt a helyszínről. 

Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába igazolt az al-Nasszr csapatába, ma este lesz a játékos hivatalos bemutatása. Az átigazolás ténye meglepte a sportvilágot, korábban ugyanis arról nyilatkozott az ötszörös aranylabdás, hogy egy nagy csapatban, a csúcson szeretné abbahagyni, és nem érdekli a pénzt. Ehhez képest most évente nagyjából kétszázmillió dollárt tehet zsebre a szponzori pénzeket is számolva, amit az arab világ hozott neki. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo megérkezik Rijádba. Fotó: al-Nasszr Football Club / Getty Images) 

Rovatok