Index Vakbarát Hírportál

Első pontjait vesztette az Arsenal az Emiratesben ebben a szezonban

2023. január 4., szerda 08:25

Kevés ilyen izgalmas, színvonalas 0–0-t láttunk az utóbbi időben, mint a kedd esti Arsenal–Newcastle-rangadó a Premier League 19. fordulójában. A londoni „Ágyúsok” először vesztettek pontokat hazai pályán ebben a bajnokságban, de így is nyolc ponttal vezetnek az eggyel kevesebbet játszó Manchester City előtt.

Mekkora volt a feszültség azon a rangadón, amelyről senki sem gondolta volna a bajnokság kezdete előtt, hogy rangadó lesz? Nos, akkora, hogy Mikel Arteta és Eddie Howe, az Arsenal és a Newcastle United menedzsere kis híján egymásnak esett a meccs lefújása után, a spanyolt úgy kellett elrángatni kollégájától, mert annyira dühös volt, amiért a hajrában a bíró nem ítélt büntetőt Jacob Murphy kezezésnek tűnő megmozdulása után,vagy éppen Gabriel lerántásáért. Íme a bizonyíték:

A Manchester United folytatta kiváló szereplését Erik ten Hag irányításával, az Everton súlyos hazai veresége után pedig Frank Lampard, a liverpooliak menedzsere kénytelen volt elismerni, hogy inog alatta a kispad. 

Premier League, 19. forduló:

Arsenal–Newcastle United 0–0,  Everton–Brighton 1–4, Leicester City–Fulham 0–1, Manchester United–Bournemouth 3–0.

Az élcsoport: 1. Arsenal 44 pont (17 meccsből), 2. Manchester City 36 (16), 3. Newcastle 35 (18), 4. Manchester United 35 (17), 5. Tottenham 30 (17), 6. Liverpool 28 (17).

(Borítókép: Mikel Arteta 2022. december 26-án. Fotó: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images)

Rovatok