Index Vakbarát Hírportál

Az Ajaxnak nem kellett, a Bayern megszerezte a holland válogatott alapemberét

2023. január 6., péntek 10:00

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, a Bayern München bejelentette a 32 esztendős Daley Blind szerződtetését. A német rekordbajnok fél plusz egy éves szerződést kötött a 99-szeres holland válogatott bekkel, aki a védelem közepén és bal szélén, valamint a középpályássorban is bevethető, így rutinjával igazi Jolly Joker lehet Julian Nagelsmann keretében. 

Alig várom, hogy jöjjenek a mérkőzések. A szezon legjobb része még előttünk áll, most dől el a trófeák sorsa. A trófeaéhség kulcsszerepet játszott a döntésemben: a Bayern olyan klub, amellyel mindent megnyerhetünk az idény végén. Erre törekszünk majd!

– idézte a Bayern hivatalos oldala Blindet. 

A korábban a Manchester Unitednél is szereplő játékos 2018 nyara óta újra az Ajaxot erősítette, de az új év kezdetén szerződést bontott a holland rekordbajnokkal, így szabadon igazolhatóvá vált. Az első hírek még arról szóltak, hogy honfitársa, a korábban egyébként Münchenben szintén futballozott Mark van Bommel hívására Belgiumba, a Royal Antwerphez szerződik majd. 

A Bayern állítólag az utolsó pillanatokban került képbe, miután a bajorok a vb-n megsérült – szalagszakadása miatt több mint fél évre kidőlt – Lucas Hernández pótlására szerettek volna egy rutinos, viszonylag olcsó, ám megbízható opciót a játékoskeretbe. 

Érdekesség, hogy a bekk 2019 óta beültetett defibrillátorral futballozik egy korábbi szívizomgyulladás szövődményeit kiküszöbölendő. 

A játékos részt vett a katari világbajnokságon, a negyeddöntőig jutó holland válogatottban senki sem mutatott be nála több szerelést.

Sajtóhírek szerint a Bayern közel jár egy másik rutinos vb-résztvevő, a Borussia Mönchengladbach kapusának, Yann Sommernek a megszerzéséhez. A 34 éves svájci a decemberben síbalesetben lábát tört Manuel Neuer helyettese lehet tavasszal. 

(Borítókép: Daley Blind 2021-ben még az Ajax játékosaként épp egy Bayern elleni felkészülési meccsre hangol. Fotó: ANP Sport/Getty Images)

Rovatok