Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádámot az edzőtáborba sem viszik el, pénzbírság fenyegeti a Baselt

2023. január 6., péntek 10:43

Tovább eszkalálódhat Szalai Ádám és az FC Basel közötti csörte. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya nem utazott el a csapattal a marbellai edzőtáborba, az ügy a bíróságon folytatódhat.

Szalai Ádámmal október elején közölték, hogy nem edzhet a Basel első csapatával, majd egy november 10-i bírósági határozat kimondta: nem indokolt a magyar játékos tréningekről való kizárása. 

A svájci együttes azt állította, hogy Szalai „elégedetlensége” kihatott a csapatra, és „zavaró tényező” volt az edzéseken, ugyanakkor a teljesítményére nem volt panasz.

Ami biztos, hogy a rutinos támadó nem utazik a csapattal a marbellai edzőtáborba. A csapat indoklása szerint az edzőtábor nem része a rendszeres működésnek, hanem az egy rendkívüli, úgynevezett plusztevékenység. 

Az edzőtáborban való részvétel a klub hatáskörébe tartozik. Ez a szezonra való felkészülés szempontjából fontos, olyan játékosokkal, akiknek szóba jöhet a szerepeltetése. Szalai Ádámnak a versenyhelyzet miatt jelenleg nincs helye a keretben

– olvasható a bázeli reakció a Blick című újságban. A csapatból egyébként öt játékos nem utazott el Marbellába.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Szalainak nincs visszaút Bázelben. David Degen, a klub igazgatótanácsának elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a 35 éves csatár nem lép többet pályára az együttesben. 

Szalai szerződése idén nyáron lejár, a hírek szerint korábban utánpótlásedzői állást ígértek neki. A történtek után ez aligha valósul meg, ennél valószínűbb, hogy a felek a bíróságon találkoznak legközelebb.

Amennyiben az FCB nem tesz eleget a bírósági határozatnak, pénzbírságot kaphat, ez akár 10 000 svájci frank is lehet. Szalai fizetést továbbra is kap a Baseltől, így a Svájci Futballiga egyelőre nem érdekelt az ügyben.

(Borítókép: Szalai Ádám 2022. május 8-án. Fotó: RvS.Media / Basile Barbey / Getty Images)

Rovatok