Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid 121 éves történetében ilyen még sohasem esett meg

2023. január 7., szombat 18:09

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 16. fordulójában a Villarreal hazai pályán 2–1-re legyőzte a Real Madridot.

Bár a meccs előtt 14 pont választotta el a feleket a tabellán, a madridiak számára intő jel lehetett, hogy a legutóbbi öt itteni bajnoki egyaránt döntetlennel ért véget.

Már a kezdő sípszó előtt olyat láthattunk, amilyet a Real Madrid közel 121 éves történetében még soha: először állt fel a királyi gárda 11 légióssal!

Számszerűsítve egy belga (Courtois), egy osztrák (Alaba), két német (Rüdiger, Kroos), három francia (Mendy, Tchouaméni, Benzema), két brazil (Éder Militao, Vinícius Júnior), egy horvát (Modric) és egy uruguayi (Valverde) alkotta a címvédő kezdő tizenegyét.

Az első félidőben a házigazda kétszer annyit lőtt kapura, mint a vendégegyüttes (8–4), de gólt egyikük sem tudott szerezni.

A fordulást követően rögvest megtört a jég, Ferland Mendy labdaeladását Yeremi Pino büntette góllal, a Real Madrid balhátvédje még a lövést is blokkolhatta volna, de végül ennél a mozdulatnál sem járt sikerrel (1–0).

Jöhetett volna egyből a válasz is, az aranylabdás Karim Benzema ekkor azonban még nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

Egyórányi játékot követően egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a királyi gárda, Benzema pedig ezúttal már kíméletlen volt, a jobb alsó felé vetődő kapus mellett a bal alsóba gurított (1–1).

Még fel sem ocsúdhattak a szurkolók, amikor már a Villarreal végezhetett el büntetőt, David Alaba elcsúszott, és hiába próbált gyorsan feltápászkodni a földről, a labda épp a talajról felemelni kívánt kezében akadt el. Gerard Moreno sem kegyelmezett, ő ballal passzolt a jobb alsóba (2–1).

Carlo Ancelotti Lucast, Rodrygót és Camavingát is pályára rendelte, a 73. percben viszont így is a középpályán egyedüliként fenntartott Toni Kroos került közel az egyenlítéshez, közeli szabadrúgása után a labda a jobb felső felett hagyta el a játékteret.

Öt percre rá Pepe Reina jött ki pocsékul, szerencséjére Rodrygo szorult helyzetből nem tudott az üresen maradt kapuba lőni, a túloldalon pedig a szintén csere Alfonso Pedraza gondolta úgy, hogy a három támadó egy védő ellen nem helyzet, és inkább egyedül próbált meg gólt szerezni...

A végjátékra érkezett Asensio is, valamint a Real Madrid óriási nyomása, de a legnagyobb lehetőségnél Vinícius Júnior már amúgy is lesről lépett ki – az ellenoldalon pedig ismét megköszönhették a fővárosiak, hogy a büntetőterületen belül a hazaiak a passz opcióról nem hallottak még –, és az üres kaput sem találták el.

A Villarreal végül nem fizetett rá a könnyelműségére, így a Real Madrid sorozatban a hatodik bajnokiján is nyeretlen, sőt ezúttal pont nélkül maradt a „sárga tengeralattjáró” vendégeként.

LA LIGA

16. FORDULÓ

Villarreal–Real Madrid 2–1 (Pino 47., Moreno 62. – 11-esből, ill. Benzema 60. – 11-esből)

Az élmezőny állása: 1. Barcelona 38 pont (34–6, 15 meccs), 2. Real Madrid 38 (36–16), 3. Real Sociedad 29 (21–17, 15), 4. Atlético Madrid 27 (23–14, 15), 5. Villarreal 27 (19–12)

(Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok