Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo zöld utat kapott, együtt élhet párjával

2023. január 7., szombat 16:17

Cristiano Ronaldo és párja, Georgina Rodríguez engedélyt kapott arra, hogy együtt éljenek Szaúd-Arábiában annak ellenére, hogy az ország jogi szabályozása tiltja a nem házas párok együttélését – derül ki a TalkSport beszámolójából.

A 37 éves portugál klasszist a napokban mutatta be telt ház előtt új klubja, az al-Naszr, elképesztő fogadtatás mellett.

A pályára a hosszú ideje vele együtt élő párjával, Georgina Rodríguezzel, valamint gyermekeivel vonult az ötszörös aranylabdás, aki sohasem volt még házas, márpedig enélkül Szaúd-Arábiában tiltják a törvények az együttélést.

Ugyanakkor a helyi ügyvédek azt mondták a spanyol EFE hírügynökségnek, hogy a hatóságok szemet fognak hunyni az eset felett, és az Európa-bajnok sztár továbbra is együtt élhet párjával.

Habár a királyság törvényei továbbra is tiltják az együttélést házassági szerződés nélkül, a hatóságok az elmúlt időszakban elkezdtek efelett szemet hunyni, és nem indítanak eljárást emiatt a továbbiakban – idézi a TalkSport egy meg nem nevezett ügyvéd EFE-nek adott nyilatkozatát. – Ugyanakkor ezeket a törvényeket használják, amikor ez problémával vagy bűncselekménnyel áll kapcsolatban. Manapság a szaúdi hatóságok már nem avatkoznak bele ebbe az ügybe.

Bár az elvi akadály ezzel elhárult, Cristiano Ronaldo két gyermeke anyjának még mindig szüksége van beutazási vízumra, mivel ezt nem kapta meg automatikusan – amit megkapott volna a portugál klasszis házastársaként.

(Borítókép: Yasser Bakhsh/Getty Images)

Rovatok