Index Vakbarát Hírportál

20 éve tartó kapcsolatának vetett véget Cristiano Ronaldo

2023. január 8., vasárnap 18:15

Véget ért Cristiano Ronaldo és a portugál topmenedzser, Jorge Mendes együttműködése – számolt be a Publico. A lap azt írja, nem véletlen, hogy a Szaúd-Arábiában, az al-Nasszrnél aláírt szerződés feltételeit Mendes helyett Ricardo Regufe tárgyalta le: a sztárügynök ugyanis más utat képzelt el CR-nek pályafutása utolsó szakaszára, és már azzal sem értett egyet, ahogyan a Piers Morgan-interjúval kirúgatta magát a Manchester Unitedtól.

A Publico kiemeli, a két sportember útjai húsz év után váltak el 2023 elején: Mendes volt az, aki már Ronaldo 2003-ban kötött manchesteri szerződésénél is bábáskodott. A ma már ötszörös aranylabdás csatár a Sporting CP-t elhagyva a Manchester Unitednél lett klasszisjátékos, később innen vitte el – akkoriban világrekordnak számító – 94 millió eurós átigazolási díj ellenében a Real Madrid.

A lap szerint a két fél bizalmi kapcsolata már múlt nyáron megrogyott, amikor Mendes minden erőfeszítés ellenére sem tudott új klubot találni a veterán támadónak, aki állítólag nagyon szerette volna egy Bajnokok Ligája-induló csapatnál folytatni a karrierjét. Ám az egyetlen konkrét ajánlat Szaúd-Arábiából, az al-Nasszrtől érkezett már akkor is – a csatár pedig erre gondolkodás nélkül mondott nemet még anno. Ezt egyébként Piers Morgannek is megerősítette... 

A kenyértöréshez azonban nem ez, hanem Cristiano Ronaldo világbajnokság elé időzített, nagy botrányt okozó tévéinterjúja, a már emlegetett, Morgannel készült beszélgetés vezetett. Mendes állítólag szerette volna lebeszélni védencét az interjúról, attól tartva, hogy azzal többet árt későbbi karrierjének, mint használ Ronaldo. A futballista azonban nem hallgatott rá, az egyértelműnek látszó következmények ellenére sem. A United klubvezetése – az elhangzott vádak fényében nem is igen tehetett mást – szerződésszegés miatt kezdeményezte Ronaldo kontraktusának felbontását.

Innen már nem volt visszaút a két fél számára: ahogyan az a sajtóban korábban megjelent, a korábban a Nike fotósaként dolgozó, később pedig CR-t bizalmas üzleti tanácsadóként segítő Regufe ült tárgyalóasztalhoz a portugál klasszis – állítólagos – kérőivel.

Ronaldo korábban annyira tisztelte és szerette menedzserét, hogy 2015-ben egy 45 millió eurót érő görög szigettel lepte meg nászajándékul Mendest. Sajtóhírek szerint a sziget marad a menedzseré, csak a két fél szigetelődött el egymástól – könnyen lehet, végleg.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo az al-Nasszr szerelésében hivatalos bemutatóján. Fotó: Ahmed Yosri/Reuters)

Rovatok