Index Vakbarát Hírportál

400 fős tömegverekedés; megkéseltek egy szurkolót az olasz autópályán

2023. január 8., vasárnap 17:08

Egy Roma-szurkolót megkéseltek, és többen is megsérültek az olasz autópályán kitört balhéban, amikor az SSC Napoli és a fővárosi együttes szurkolói egymásra akadtak egy pihenőnél. A Football-Italia felvételeket is közölt a rendbontásról.

Még a két fővárosi csapat, az AS Roma és az SS Lazio ultrái sem utálják egymást annyira, mint a Roma és a Napoli szurkolói. A két klub viszonya mindig is feszült volt, ám 2014 óta szintet lépett a gyűlöletcunami: az Olasz Kupa fináléja előtt egy Roma-drukker hidegvérrel agyonlőtte a Napoli ultráját, Ciro Espositót, mikor az a Fiorentina–Napoli-meccsre a fővárosba érkezett. 

Az eset óta a két csapat szurkolói nem is utazhatnak el egymáshoz, a Rómában rendezett bajnokikról a nápolyiak, a Napoli otthonában vívott meccsekre a fővárosiak nem válthatnak jegyet, elkerülendő az újabb, véres balhét. 

Ám a jelek szerint ez az intézkedés sem jelent biztosítékot. A Football-Italia beszámolója szerint a két csapat drukkerei, összességében mintegy tucatnyi szurkolói busz utasai az autópályán akadtak egymásra – az első információk szerint teljesen véletlenül, ám ezt, a két szurkolótábor múltját ismerve, érdemes fenntartásokkal kezelni…

Scontri tra ultras della #Roma e del #Napoli all’autogrill dove morì Sandri: il VIDEO #milanroma #sampdorianapoli pic.twitter.com/ftV9E9z11K

— calciomercato.com (@cmdotcom) January 8, 2023

A Napoli 18 órakor a Sampdoria otthonában, azaz Genoában, az AS Roma 20 óra 45 perckor az AC Milan stadionjában vendégeskedik, vagyis mindkét tábornak északra kell(ett) vasárnap utaznia. A balhé a Firenze felé vezető autópályán tört ki, a szakaszt mintegy nyolc kilométer hosszúságban az olasz rendőrség időközben már lezárta. 

Szemtanúk szerint az egész ügy abból pattant ki, hogy az egyik Napoli-szurkoló kiszúrt a pihenőhelynél egy mellettük elhúzó római buszt, amelyet megpróbáltak megdobálni. A jármű ezt követően félrehúzódott, az utasok pedig füstbombákkal és pirotechnikai eszközökkel, tűzijáték-rakéták kilövésével válaszoltak a nápolyi támadásra. Pillanatok alatt újabb szurkolói buszok húzódtak félre, és mintegy 400 fős csetepaté alakult ki.

A Football-Italia beszámolója arra is kitér, bár az olasz hatóság emberei viszonylag hamar beavatkoztak, a balhéban legalább egy Roma-szurkoló súlyos sérüléseket szenvedett, őt megkéselték.

Rovatok