Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul bejelentette visszavonulását az ötszörös BL-győztes támadó

2023. január 9., hétfő 16:41

Gareth Bale, a walesi válogatott és a Los Angeles FC támadója közösségi oldalán jelentette be, hogy 33 évesen visszavonul a labdarúgástól. A klasszis szélső élete legnehezebb döntésének nevezte visszavonulását.

Váratlanul érte a sportvilágot a hír, miszerint a korábbiakban a Real Madrid és Tottenham csapatában is kulcsszerepet betöltő szélső, Gareth Bale visszavonul a labdarúgástól. A 33 éves játékos jelenleg a Los Angeles FC futballistája, szerződése idén nyáron járt volna le. 

Gareth Bale érzelmes sorokkal búcsúzik a közösségi médiában a labdarúgástól, amelyben elmondja, hogy utazása a nemzetközi futball világában nemcsak az életét változtatta meg, hanem azt is, hogy milyen ember lett az évek során. Pályafutása alatt többek között öt Bajnokok Ligája-győzelmet és három spanyol bajnoki címet ünnepelhetett. A walesi válogatottat csapatkapitányként vezette a katari labdarúgó-világbajnokságon, igaz, a csoportkörből nem jött össze a továbbjutás. 

A futballtól való visszavonulásom pályafutásom messze legnehezebb döntése volt. Hogyan írjam le, mit jelentett számomra ennek az országnak és csapatnak a tagja lenni? Hogyan fogalmazzam meg szavakkal azt, amit minden egyes alkalommal éreztem, mikor magamra ölthettem a walesi válogatott mezét?

– kezdi gondolatait a Real Madriddal öt alkalommal Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő támadó.

A nemzetközi futballban tett utazásom nemcsak az életemet változtatta meg, hanem azt is, hogy ki vagyok. A szerencse, hogy Wales válogatottját csapatkapitányként vezethettem, semmi máshoz nem hasonlítható, amit eddig átéltem. Megtiszteltetés volt, hogy szerepet játszhattam ennek a hihetetlen országnak a történelmében. Olyan srácokkal osztottam meg az öltözőt az évek során, akik testvérekké váltak, és olyan háttérszemélyzettel dolgozhattam, akik családtagok lettek. Éreztem a világ legelkötelezettebb szurkolóinak halhatatlan támogatását és szeretetét. Köszönöm mindenkinek, hogy velem tartottatok ezen az úton

– zárja gondolatait Gareth Bale.

A villámléptű szélső hozzáteszi: egyelőre hátrébb lép, de nem távolodik el teljesen a futballtól.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok