Index Vakbarát Hírportál

A belgákkal leszerepelt a vb-n, most Cristiano Ronaldóéknál kapott új esélyt

2023. január 9., hétfő 13:56

Roberto Martínez lett a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A portugál szövetség hétfőn jelentette be Roberto Martínez kinevezését. Szerződése – sajtóhírek szerint – 2026-ig szól.

A spanyol szakember a sajtótájékoztatón kiemelte: nagy öröm és megtiszteltetés számára, hogy átveheti a portugál válogatott irányítását. A kerettel kapcsolatban kifejtette: szakmai kérdésekben nem az irodában, hanem a futballpályákon hoz döntéseket. Hozzátette: miután tíz hét múlva már tétmérkőzéseken kell irányítania új csapatát, kiindulópontnak azt a keretet veszi alapul, amely a katari világbajnokságon szerepelt. Márpedig abban ott volt Cristiano Ronaldo is, aki azóta szaúdi klubhoz szerződött.

Tizenkilenc éve tagja a válogatottnak, megérdemli a tiszteletet, hogy leüljünk és elbeszélgessünk

– utalt a csapat legnagyobb sztárjára.


A 49 éves tréner Fernando Santost váltja a kispadon, akit a katari világbajnokságot követően menesztettek, miután a gárda a negyeddöntőben Marokkóval szemben búcsúzott.

Elődjéhez hasonlóan Martínez is a katari vb után távozott előző állomáshelyéről. Ő 2016-tól a belga nemzeti csapatot irányította, amellyel 2018-ban világbajnoki bronzérmes lett, és sokáig vezette a világranglistát, a november–decemberi vb-n azonban a csoportkörben kiesett – idézte fel az MTI.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo a portugál válogatott kispadján a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, a Marokkó ellen végül 1–0-ra elbukott mérkőzésen. Fotó: Francois Nel/Getty Images)

Rovatok