Index Vakbarát Hírportál

Madridban nyert rangadót, három ponttal vezeti a bajnokságot a Barcelona

2023. január 9., hétfő 09:35

Az FC Barcelona Osmane Dembélé első félidőben szerzett góljával 1–0-ra nyert az Atlético Madrid otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 16. fordulójában. A Barcelona ezzel kihasználta a Real Madrid botlását és hárompontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát. Az Atlético legutóbbi öt bajnokijából már a negyediken maradt nyeretlen...

A rangadót Ousmané Dembélé 22. percben szerzett gólja döntötte el. Az Atlético hiába mozgatott meg jóval több energiát a gólszerzés érdekében ellenfelénél – no meg az utóbbi hetekben látott önmagánál, húsz próbálkozásból sem tudta bevenni Marc-André ter Stegen kapuját. A hajrában Antoine Griezmann hibázott ziccert, ami így legalább egy pontjába fájt a 2022–2023-as idényben csak vergődő fővárosi együttesnek.

A meccs végig feszült légkörű volt – emiatt is illik még rá a rangadó jelző –, ami a 91. percben egy tömegjelenetben csúcsosodott ki, ezt követően hazai oldalról Sztefan Szavicsot, a vendégektől Ferran Torrest állította ki a játékvezető.

A Barcelona győzelmének – valamint a Real Madrid szombati, Villarreal otthonában elszenvedett 2–1-es vereségének – köszönhetően hárompontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát. Az Atlético Madrid legutóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, s csupán az 5. helyen áll – már most 14 pontos hátrányban a Barcához képest.

SPANYOL LABDARÚGÁS
LA LIGA, 16. FORDULÓ
Atlético Madrid–Barcelona 0–1 (O. Dembélé 22.)

(Borítókép: A Barca játékosai, középen a gólszerző Dembélével, ünneplik az Atlético otthonában elért 1–0-s győzelmet. Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images)

Rovatok