Index Vakbarát Hírportál

Thomas Müller szeretne még segíteni a német válogatottnak

2023. január 9., hétfő 14:39

Amennyiben a szövetségi kapitány számít rá, továbbra is a német labdarúgó-válogatott rendelkezésére áll a világbajnok Thomas Müller.

„Amíg profi futballista vagyok, és szükség van rám, rendelkezésére állok a nemzeti csapatnak” – nyilatkozta a Bayern München katari edzőtáborában a 33 éves támadó, Thomas Müller.

A játékos megjegyezte: soha sem fogja lemondani a válogatottságot, azt viszont természetesen el tudja fogadni, ha a szövetségi kapitány, Hans-Dieter Flick nem számít rá.

A szövetségi kapitánynak kell eldöntenie, mikor és kire számít. A cél, hogy újra sikeresek legyünk, ez nem az egyénekről szól. Ott leszek, ha szükség lenne rám

– mondta a 121-szeres válogatott Müller.


A futballista a Costa Rica elleni csoportmérkőzés után, amikor kiderült, hogy a Nationalelf elbúcsúzik a katari világbajnokságtól, rendkívül érzelmes interjút adott. Köszönetet mondott egész Németországnak, és elbúcsúzott arra az esetre, ha ez lett volna az utolsó fellépése a csapatban – idézte fel az MTI.

Korábban egyszer már úgy tűnt, hogy véget ért válogatottbeli karrierje, 2019-ben ugyanis az akkori szövetségi kapitány, Joachim Löw kijelentette: néhány rutinos társával együtt már rá sem számít a jövőben. Két évvel később azonban Müller visszatérhetett a nemzeti csapatba.

A német válogatott házigazdaként készül a 2024-es Európa-bajnokságra, Flick tanítványai márciusban játsszák első felkészülési mérkőzésüket – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Müller 2010-ben mutatkozott be a nemzeti válogatottban, eddig 44 gólt ért el a színeiben.

(Borítókép: Thomas Müller a Bayern München katari edzőtáborában. Fotó: Mohammad Karamali / DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok