Index Vakbarát Hírportál

17 percet játszott a Barcában, most 8,5 millió eurós kártérítést kap

2023. január 10., kedd 14:34

Az FC Barcelonának 8,5 millió euró kártérítést kell fizetnie volt játékosának, Matheus Fernandesnek, mert jogtalanul bontották fel a szerződését.

A spanyol bíróság mondta ki, hogy az FC Barcelonának 8,5 millió euró kártérítést kell fizetnie Matheus Fernandesnek jogtalan szerződésbontásért – írja a Marca. A Barcelona 2021 nyarán döntött úgy, hogy felbontja a brazil játékos szerződését, annak ellenére hogy 2025-ig szólt. Emiatt a játékos jogi útra terelte az ügyet, és 14,8 millió eurós kártérítést követelt.

Matheus 2020 nyarán érkezett a csapathoz a Palmeiras együtteséből, az átigazolásért hétmillió eurót fizetett a Barca. A játékos azonban nem vált be, Ronald Koeman irányítása alatt mindössze 17 percet játszott a 2020/2021-es szezonban. A játékost aztán kölcsönadták a Real Valladolidnak, de ott sem tett csodát, háromszor lépett pályára a csapat színeiben. Matheus története remek példa a Josep Bartomeu elnöksége alatt történő eszeveszett pénzszórásra, amikor a klub nagyjából 1,3 milliárd euró adósságot halmozott fel.

(Borítókép: Matheus Fernandes [b] és Denys Garamash [j] a Dinamo Kijev–FC Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Fotó: Stanislav Vedmid / Getty Images)

Rovatok