Index Vakbarát Hírportál

Rekordbüntetést szabtak ki a meccs miatt, amelyen megverték a kapust és a bírót

2023. január 10., kedd 10:49

Az Ausztrál Labdarúgóliga rekordnagyságú büntetést szabott ki a házigazda Melbourne Victoryra azt követően, hogy december közepén botrányba fulladt és félbeszakadt a City elleni városi rangadó.

A klub 450 ezer ausztrál dolláros (körülbelül 124,5 millió forintos) bírságot kapott, emellett tízpontos büntetés is vár rá, amennyiben a 2025/26-os szezon végéig újabb rendbontás történik a stadionjában. A mostani idényből hátralévő fordulókban a hazai és az idegenbeli bajnokikon is korlátozzák a Victory-szurkolók számát, ez a számítások szerint újabb 100 ezer dolláros veszteséget jelent majd az egyesületnek.

A szövetség keddi döntése szerint az ominózus találkozót áprilisban befejezik, 1–0-s City-vezetésről, a 22. perctől indul majd ismét útjára a labda.

A december 17-i játéknapon rendezett derbin dühös szurkolók lepték el a játékteret, meglökték, majd égő kukával fejbe ütötték Tom Glovert, a City kapusát, aki szédelegve és véresen hagyta el a játékteret.

A 24 éves hálóőr mellett a játékvezető és egy operatőr is megsérült. Ezt megelőzően mindkét csapat szimpatizánsai pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. A meccset bő húsz perc játék után félbeszakították. A liga elnöke, James Johnson azt mondta, a most kiszabott büntetés a legszigorúbb az ausztrál élvonal, az A-League történetében.

Index/MTI

(Borítókép: Tom Glovert menekítik csapattársai a december 17-ei melbourne-i derbiről. Fotó: Darrian Traynor / Getty Images) 

Rovatok