Index Vakbarát Hírportál

A portugál válogatott sztár egyszerre hosszabbított és távozott

2023. január 11., szerda 13:46

Joao Félix nem akármilyen napot zár szerdán, hiszen egyszerre hosszabbított az Atlético Madriddal és távozott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő együttestől.

A portugál válogatott támadó 2027-ig hosszabbította meg egyezségét, majd a Premier League-ben játszó Chelsea-hez került – egyelőre kölcsönbe.

Hosszabbítása nyilván ezért érdekes, mivel ez nyilván megemeli az egyezségben lévő kivásárlási záradékot, vagyis a jövőben magasabb összegért válthat – akár végleg a londoniak mezére.

A 23 éves játékos a Benficában lett profi játékos, a felnőtteknél 43 tétmeccsen szerzett 20 gólja és 11 gólpassza pedig 2019-ben meggyőzte az Atlético Madridot, hogy 127,2 millió euróért szerződtesse.

A visszavont ékként, szélsőként és támadó középpályásként is bevethető futballista számára az áttörés viszont sehogyan sem jött össze, 131 fellépésen csak 34 gól és 18 gólpassz volt a mérlege, így kérdésessé vált a jövője az együttesnél.

Szerdán aztán hivatalossá vált, hogy az idényt a londoni csapatnál fejezi be:

A Chelsea a világ egyik legnagyobb csapata, és remélem, hozzásegítem céljai eléréséhez. Rendkívül boldog és nagyon izgatott vagyok, hogy a Stamford Bridge-en játszhatok

– mondta Joao Félix a Chelsea honlapjának.

A fiatal futballista a katari világbajnokságon egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a portugál csapat meneteléséhez, ami a negyeddöntőben ért véget.

(Borítókép: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images)

Rovatok